FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrstvo gospodarstva o tehničkim konzultacijama u Bruxellesu

ZAGREB, 5. travnja 2012. (Hina) - Hrvatska strana je na jučerašnjim tehničkim konzultacijama u Bruxellesu predstavila nedavne odluke Vlade vezane za privatizaciju brodogradilišta, izvijestila o trenutnom stanju pregovora s DIV-om o sklapanju ugovora o kupnji Brodosplita, o aktivnostima koje slijede vezano za 3. maj i Brodotrogir te o pripremama za provođenje stečaja brodogradilišta Kraljevica, priopćeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.

Iz Ministarstva podsjećaju da su u Bruxellesu jučer održane tehničke konzultacije s općom upravom za tržišno natjecanje Europske komisije (EK) na temu procesa preustroja hrvatskih brodogradilišta, a tim je konzultacijama u ime hrvatske Vlade sudjelovala zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal sa suradnicima.

"Hrvatska strana tom je prigodom neposredno i detaljno predstavila nedavno donesene odluke Vlade vezane za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta, ali i trenutno stanju pregovora s DIV-om iz Samobora o sklapanju ugovora o kupoprodaji brodogradilišta Brodosplit", navodi se u priopćenju.

Hrvatska strana izvijestila je i o aktivnostima koje slijede vezano za brodogradilište 3. maj i Brodotrogir kao i pripremama za provođenje stečajnog postupka brodogradilišta Kraljevica.

"EK je i ovaj put naglasila da privatizaciji brodogradilišta nema alternative kao što je definirano i u odredbama ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i u skladu s pravilima EU-a o tržišnom natjecanju", ističu iz Ministarstva gospodarstva.

Dogovorena je daljnja razmjena informacija i međusobnog usuglašavanja u aktivnostima koje slijede, zaključuje se u priopćenju.

Hrvatska je Vlada na sjednici održanoj 22. ožujka prihvatila ponudu samoborske tvrtke DIV za kupnju Brodosplita, za 3. maj i Brodotrogir zadužilo Ministarstvo gospodarstva da u roku 90 dana predloži novo rješenje za njihovu privatizaciju i restrukturiranje, sukladno obvezama preuzetim Ugovorom o pristupanju Hrvatske EU i uvjetima iz natječaja iz drugog kruga privatizacije, dok je za Brodogradilište Kraljevica odlučeno da ide u stečaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙