FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o poslovnoj suradnji Genere i Chromos Agroa

KALINOVICA, 3. travnja 2012. (Hina) - Genera d.d. danas je izvijestila da je s tvrtkom Chromos Agro sklopila ugovor o dugoročnoj poslovnoj suradnji, vezanoj za uslužnu proizvodnju proizvoda iz agro portfelja.

Prema tome ugovoru, sklopljenome 2. travnja, Chromos Agro će za Generu uslužno proizvoditi proizvode iz agro portfelja te kalinovečke tvrtke, koji obuhvaća sredstva za zaštitu bilja, mineralna gnojiva i biocidne pripravke.

Tvrtka Chromos Agro već gotovo 80 godina najveći je domaći proizvođač i lider u proizvodnji i prometu sredstava za zaštitu bilja te raspolaže s kapacitetima potrebnim za proizvodnju Generinih proizvoda, sukladno najvišim normama kvalitete i najboljim proizvodnim praksama u industriji.

Kako se navodi u priopćenju, taj projekt je dugoročnog karaktera, od kojeg se očekuje pozitivan financijski učinak za obje partnerske kompanije.

„Svim zaposlenicima Genere bit će omogućen nastavak rada u drugim pogonima na istoj proizvodnoj lokaciji, a uslijed većih volumena proizvodnje u Chromosu će se otvarati i nova radna mjesta. U roku od dva mjeseca od dana stupanja na snagu ovoga ugovora predviđen je početak transfera svih proizvodnih postupaka, tehnologija i metoda, kao i pokretanje potrebnih validacijskih procesa“, stoji u priopćenju iz Genere.

Ovim modelom suradnje, putem kojega dvije tvrtke udružuju svoje financijske i materijalne resurse i stručna znanja radi bolje konkurentnosti na tržištu, stvaraju se i sve potrebne pretpostavke za unapređenje i daljnji razvoj proizvodnje zaštite bilja u zemlji, navodi se još u današnjem priopćenju iz Genere.

Genera je lani ostvarila ukupne prihode od 144,39 milijuna kuna, i neto dobit od 4,76 milijuna kuna.

Chromos Agro, pak, lani je ostvario 169,7 milijuna kuna ukupnih prihoda i neto dobit od 650.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙