FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marvan Barguti u zatvoru u izolaciji

JERUZALEM, 2. travnja 2012. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Marvan Barguti, osuđen na doživotni zatvor u Izraelu, kažnjen je jednotjednom izolacijom zbog upućivanja političkih poziva Palestincima, potvrdila je u ponedjeljak glasnogovornica zatvorske uprave.

U nedjelju je izraelski državni radio objavio da je Marvanu Bargutiju, kojega je izraelski sud osudio na pet doživotnih zatvorskih kazni, određena dodatna zatvorska kazna.

"Marvan Barguti u nedjelju je stavljen u izolaciju na tjedna dana. Neće moći primati posjete niti odlaziti u kantinu tijekom mjesec dana", precizirala je glasnogovornica i obrazložila da su "te mjere poduzete nakon nedavnih političkih poziva koje je uputio".

U srijedu je tijekom svjedočenja na sudu u Jeruzalemu Barguti pozvao palestinski narod na jedinstvo, na osnutak vlade nacionalnog jedinstva i nastavak mirne narodne pobune s ciljem okončanja izraelske okupacije.

Glasnogovornica je rekla da je Barguti već nekoliko puta bio kažnjavan, napose zbog posjedovanja mobilnog telefona u ćeliji.

Osuđen zbog upletenosti u smrtonosne napade, Barguti je jedan od glavnih pokretača druge palestinske Intifade. Bio je glavni tajnik Fataha na Zapadnoj obali, a smatrali su ga i mogućim nasljednikom palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙