FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Komičar Adam Sandler i njegov film "Jack and Jill" srušili su u nedjelju rekorde osvojivši 'nagrade' u deset kategorija najgorih filmskih ostvarenja uključujući u onoj za najgori film i za najgoru ulogu na godišnjoj dodjeli nagrada Zlatna malina za 2011. godinu. Fondacija Zlatna malina objavila je da je komedija u kojoj je Sandler igrao i žensku i mušku ulogu prvi film u 32-ogodišnjoj povijesti te nagrade koji je osvojio 'nagrade' u deset kategorija. Ove godine pobjednici su proglašeni 1. travnja za razliku od prethodnih godina kada su se objavljivali uoči dodjele Oscara. Pacino, koji je igrao samog sebe u filmu "Jack and Jill", proglašen je pobjednikom u kategoriji najgore sporedne uloge, a spomenut je i u kategoriji najgoreg glumačkog para s Katie Holmes. Sandler (45), osvojio je nagrade i kao najgori glumac i kao najgora glumica te je sudjelovao u skupnoj nagradi za najgoru glumačku postavu. Film "Jack and Jill", u čijem je stvaranju sudjelovao, također je dobio nagrade kao najgori film i najgora prerada te za najgoru režiju i najgori scenarij. Pobjednike određuje oko 650 članova Fondacije Zlatna malina te više od 35 tisuća glasova na internetskoj stranici Trule rajčice posvećenoj filmu.

LOS ANGELES - Film "Igre gladi", o tinejdžerima koji se bore za preživljavanje, u deset dana prikazivanja širom svijeta na kinoblagajnama zaradio je 365 milijuna dolara i drugi tjedan zaredom je na vrhu američke ljestvice zarade, objavio je Lions Gate Entertainment. Samo u SAD-u i Kanadi film je zaradio 61,1 millijun dolara od petka do nedjelje, a ankete pokazuju da je 13 posto gledatelja ovog vikenda došlo pogledati film ponovno. Na drugom je mjestu "Bijes Titana" iza kojeg stoji Warner Bros. and Legendary Pictures i koji je u SAD-u i Kanadi zaradio 34.2 milijuna dolara, a u 60 zemalja svijeta pretekao je "Igre gladi" zaradom od 78 milijuna dolara te je ovaj vikend ukupno zaradio 112.2 milijuna dolara. Na trećem je mjestu "Ogledalce, ogledalce" s Juliom Roberts kao zlom kraljicom u filmu koji se temom oslanja na Snjeguljicu.

WASHINGTON - Porodi u SAD-u danas traju dva do tri sata dulje nego prije 50 godina, pokazalo je istraživanje koje je proveo Američki nacionalni institut za zdravlje. Dodatno vrijeme provodi se u prvoj fazi poroda u kojoj se otvara maternično ušće, prema podacima objavljenima u časopisu American Journal of Obstetrics & Gynecology. Stručnjaci su utvrdili da su danas rodilje prosječno starije i teže, a novorođena djeca veća nego prije 50 godina. "No, čak i kad uzmemo te faktore u obzir, porod je svejedno dulji", kaže voditeljica istraživanja Katherine Laughon s Nacionalnog instituta za zdravlje djeteta i ljudski razvoj. Iako istraživanje nije moglo u cijelosti otkriti uzroke duljeg poroda Laughon kaže da je epiduralna anestezija koja se sve češće daje (u 55 posto slučajeva) i koja usporava porod za 40 do 90 minuta jedan od razloga.

MILWAUKEE - Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Mitt Romney u nedjelju je nasjeo na prvotravanjsku šalu koju su mu priredili njegovi najbliži suradnici kad su ga najavili kao govornika u potpuno praznoj dvorani. U šali su sudjelovala i dvojica članova Kongresa iz Wisconsina Paul Ryan i Ron Johnson, koji inače podupiru njegovu nominaciju. Prije ulaska u dvoranu Romneya su njegovi suradnici upozorili da odaziv na njegov predizborni skup "nije baš najbolji", a potom su dvojica zastupnika u Kongresu otišla u potpuno praznu dvoranu te su ga najavili preko razglasa i potom sjeli u prvi red. Romney je kasnije priznao da mu je prva pomisao bila kakav će odjek u medijima imati njegov govor pred praznom dvoranom, no kad je shvatio da se radi o šali poručio je da bi neka vrsta odmazde bila primjerena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙