FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaće u Dina Petrokemiji ipak tek sljedeći tjedan

RIJEKA, 30. ožujka 2012. (Hina) - Plaće radnicima Dine Petrokemije, tvrtke u sastavu Dioki Grupe, ipak neće biti isplaćene ovoga nego se očekuju tek sljedećeg tjedna, izjavio je danas predstavnik radnika u Nadzornom odboru Dine i dopredsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević.

Rekao je da, prema informacijama s kojima raspolaže, plaće još neće bit isplaćene jer je procedura u sklopu koje je to trebalo biti učinjeno dulja nego što se očekivalo, budući da su plaće trebale biti isplaćene od prodaje nekretnina u vlasništvu poduzeća.

Dodao je da je Ministarstvo gospodarstva obavilo svoj dio posla, a da se radnici "drže" obećanja o isplati plaća, koja su im, kako je rekao, data iz triju ministarstava.

Radnici Dine nisu primili ukupno pet zadnjih plaća, zbog čega su prošlog tjedna bili blokirali, a nakon dva dana prekinuli blokadu pogona Dine Petrokemije u Omišlju na otoku Krku.

Blokadu su prekinuli nakon što je Vlada je na sjednici 22. ožujka odlučila da će se Hrvatska elektroprivreda (HEP) i Hrvatske željeznice (HŽ), kao vjerovnici, uključiti u proces restrukturiranja Diokija.

Iako se radi o privatnom poduzeću, Vlada se uključila u rješavanje problema te je u razgovorima s dosadašnjim većinskim vlasnikom i vjerovnicima prihvaćeno da se potraživanja pretvore u vlasnički udjel.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙