FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO Diokija danas imenuje novu Upravu

ZAGREB, 26. ožujka 2012. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Diokija održat će danas u 16 sati sjednicu na kojoj bi trebala biti imenovana nova Uprava kompanije, potvrdio je Hini predstavnik radnika u NO-u Zdravko Rumenović.

Sjednica je zakazana nakon što je bivši većinski vlasnik Diokija Robert Ježić potpisao sporazum o vlasničkom restrukturiranju kojim su ključni vjerovnici - Hypo banka, Zaba, Raiffeisen banka, te HEP i HŽ, pretvorili svoja potraživanja u vlasničke udjele.

Obveze Diokija prema bankama i ostalim vjerovnicima iznosile su 31. prosinca 2011. ukupno 1,17 milijardi kuna, od čega je dug bankama iznosio 785 milijuna kuna. Što se tiče države, dug prema HEP-u bio je 174 milijuna kuna, a prema HŽ-u 1,4 milijuna kuna.

Nova Uprava trebala bi u roku sedam dana riješiti pitanje isplate zaostalih plaća radnicima Diokija koji su prošlog tjedna, nakon što je objavljeno da Ježić prestaje biti većinskim vlasnikom, prekinuli prosvjede u pogonu na Žitnjaku te u Dina Petrokemiji na Krku.

Ministar financija Slavko Linić najavio je proteklog četvrtka da će se novac za plaće osigurati iz imovine Diokija, te da ništa neće ići iz državnog proračuna. Sve će ići iz imovine Diokija, iz rezultata njihovog rada, a bitno je da novi vlasnici preuzmu odgovornost za kvalitetno obavljanje posla, kazao je Linić.

Po riječima Rumenovića, neslužbeno se doznaje da bi za novog predsjednika Uprave Diokija mogao biti imenovan bivši član Uprava Ine i Janafa Dubravko Tkalčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙