FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljena informatička oprema djeci hrvatskih branitelja

ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - U sklopu projekta "Pomozimo djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme", koji je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, danas je 40 obitelji s četvero i više djece dobilo informatičku opremu.

Projekt je organiziran na području od posebne državne skrbi, a računala su, uz poklon-pakete sa slasticama i sportskom opremom, dobila djeca Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak zahvalio je donatorima koji su pridonijeli da se ostvari taj projekt. Podsjetio je na projekte i aktivnosti u kojima ta udruga djeluje, od opremanja sportskih dvorana za djecu do projekta učenja stranih jezika. Dodao je da je u sedam humanitarnih projekata prikupljeno oko tri i pol milijuna kuna.

Ustvrdio je da bivša vlada nije imala razumijevanja za te projekte, dodajući kako se nada da će nova biti obzirnija prema udruzi te joj dati 'vjetar u leđa'.

Poručio je djeci kako se od njih očekuje da im donacija bude "iskorak u učenju", dodajući da je znanje "veliki adut".

Ministar branitelja Predrag Matić rekao je kako je u ovim vremenima materijalne oskudice pohvalno što ima dobrih ljudi koji pomažu iako u njihovim tvrtkama "ne cvjetaju ruže". Dodao je kako se kroz pomoć djeci branitelja pokazuje odnos prema samim braniteljima i Domovinskom ratu.

Također je rekao da će udruge, kao što je i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koja radi i pridonosi društvu, imati potporu vlade unatoč novčanoj oskudici.

Pročelnica odjela za humanitarnu djelatnost te udruge Dubravka Kutleša Herljević, koja je uručila donacije, izrazila je zadovoljstvo što će djeca uoči uskrsnih blagdana dobiti darove, čime je ispunjena želja i udruge i djece.

Na podjeli informatičke opreme namijenjene djeci iz obitelji s četvero i više djece, kojima roditelji ne mogu kupiti informatičku opremu, bili su i donatori - od pojedinaca, predstavnika mnogih udruga i odvjetnika do načelnika općina. Riječ je o trećoj akciji te udruge, a dosad je podijeljeno 120 računala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙