FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki GSV o Zračnoj luci i ulaganjima HŽ-a

OSIJEK, 28. ožujka 2012. (Hina) - Osječko Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) zaključilo je danas kako je bez odlaganja potrebno dugoročno riješiti problem poslovanja osječke Zračne luke kako te tvrtka ne bi ponovno zapala u teškoće, a upravi Hrvatskih željeznica (HŽ) i Ministarstvu prometa ukazat će se na potrebu većih ulaganja na ovome području.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Zvornimir Prgomet kazao je kako je radnicima Zračne luke Osijek, koja je u većinskom državnom vlasništvu, nedavno isplaćeno 3,6 milijuna kuna za zaostale plaće za listopad, studeni i prosinac prošle godine. Preostalo je isplatiti plaće za siječanj i veljaču, a u razgovorima s resornim Ministarstvom najavljeno je kako bi se do 15. travnja radnicima za to trebalo isplatiti još 1,9 milijuna kuna.

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo upozorio je kako se problem poslovanja osječke Zračne luke ne može riješiti "vatrogasnim mjerama" te da se još uvijek očekuje sazivanje skupštine društva na kojoj se treba imenovati nova uprava tvrtke.

Kao suvlasnici ne možemo učiniti puno, gradska uprava ne može ugovarati poslove. Želimo da se ovdje obavlja putnički i cargo promet, jer je Zračna luka za to opremljena, ali je bitno da se država, kao većinski vlasnik, odredi što želi s ovom tvrtkom, rekao je Bubalo. Ocijenio je kako odgađanje rješenja nije dobro, jer će tvrtka za nekoliko mjeseci opet imati iste probleme.

U raspravi o željezničkom prometu upozoreno je kako razvojnih projekata HŽ-a na ovome području nema, oni koji su započeti ostali su na razini idejnoga rješenja, a odlukom bivše Vlade regionalno sjedište HŽ-a premješteno je iz Osijeka u Vinkovce iako je putnički i teretni promet veći na osječkome području.

Bubalo ustvrdio je kako HŽ već 100 godina na osječkome području nije uložio ništa, a da, ukoliko SDP-ova Vlada nastavi politku HDZ-ove Vlade, tada treba jasno reći kako te stranke imaju jednak odnos prema Slavoniji i da je to promašena politika.

Dosadašnji odnos HŽ-a prema ovome području bio je loš i ova Vlada to treba mijenjati, kazao je Bubalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙