FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje gradnja nove hale osječkog Poduzetničkog inkubatora

OSIJEK, 26. ožujka 2012.(Hina) - U sklopu europskog predpristupnog programa IPA osječkom Poduzetničkom inkubatoru BIOS odobren je projekt izgradnje modularne hale, ukupne vrijednosti 1,39 milijuna eura, istaknuto je na današnjem predstavljanju projekta u Osijeku.

Odobrena bespovratna sredstva EU za taj projekt iznose 999.887 eura, grad Osijek sufinancirat će gradnju nove hale sa 348.736 eura, a Poduzetnički inkubator BIOS sa 42.427 eura, rekao je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

U novoj se hali očekuje otvorenje 24 nova poslovna prostora te više od 200 novih radnih mjesta, kazao je dodajući kako je za grad bitno proširenje kapaciteta inkubatora iz kojeg su neki poduzetnici već prešli u poslovnu zonu "Tenja".

Sredstva EU odobrena su u sklopu IPA 3C komponente za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj poslovne infrastrukture, a direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić kazao je kako su gospodarski subjekti iz Osječko-baranjske županije na tome natječaju do sada dobili oko 4,5 milijuna eura bespovratnih sredstava, što je najbolji rezultat u Hrvatskoj.

Direktor BIOS-a Ivo Koški kazao je kako u postojeće tri hale poduzetničkog inkubatora trenutno radi 25 tvrtki sa 151 djelatnikom.

Natječaj za izbor izvođača radova na izgradnji nove hale, površine 1.873 četvornih metara, otvoren je do 20. travnja. Početak radova na izgradnji očekuje se početkom svibnja, a rok za dovršetak je godinu dana, dodao je Koški.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙