FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnike Diokija primio Mrsić

ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić primio je na razgovor predstavnike 300-njak radnika Diokija, koji prosvjeduju pred zgradom Ministarstva rada i Ministarstva gospodarstva.

Prosvjednicima, koji su se okupili pred ulazom u zgradu, prethodno se obratio predsjednik Stožera za obranu Diokija Mladen Matić.

Podsjetivši da su pred ministarstvima prosvjedovali još 31. siječnja, Matić je rekao da su tada od ministara dobili obećanja da će nastaviti raditi i dobiti svoje zaslužene plaće, no ispalo je da su to samo prazna obećanja.

Matić i prosvjednici posebno su ljuti na ministra gospodarstva Radimira Čačića zbog toga što je rekao da njegovo ministarstvo ne može riješiti njihov problem jer je Dioki privatna tvrtka.

"Nije istina da oni s nama nemaju ništa. Oni su hrvatska Vlada i za ljude zaposlene u privatnim tvrtkama", istaknuo je Matić.

Kako bi bilo da mi kažemo ministrima - vi ste ministri zaposlenih u javnom sektoru, a niste naši ministri, pitao je Matić.

Najavio je da se radnici ovoga puta neće zadovoljiti samo riječima već traže pismena jamstva za ispunjavanje svojih zahtjeva.

Tražimo svoje zaostale plaće, kao i da pogoni na Žitnjaku nastave raditi. Ako oni ipak ne mogu raditi, neka nam Vlada to kaže, a u tom slučaju tražimo da nas se zbrine prema važećem kolektivnom ugovoru, istaknuo je Matić.

Radnici Diokija koji prosvjeduju pred zgradom ministarstava rada i gospodarstva u Vukovarskoj ulici čekaju povratak svojih predstavnika s razgovora s ministrom Mrsićem, a iz Ministarstva gospodarstva je pak najavljeno da će prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić dati izjavu novinarima u vezi Diokija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙