FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić u službenom gospodarskom posjetu Ruskoj Federaciji

ZAGREB, 23. ožujka 2012. (Hina) - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u pratnji pomoćnika ministra i suradnika će od 25. do 26. ožujka boraviti službeno u Moskvi gdje će održati nekoliko sastanaka s ministrima Vlade Ruske Federacije te predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje, najavljeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.

Kako se navodi u priopćenju, Čačić će se u Moskvi sastati s direktorima i predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje - OSK (Udruženje ruske brodograđevne industrije), Tehnopromexport, Lukoil, Ruskie Tehnologiji, kao i predstavnicima hrvatskih tvrtki koje djeluju u Rusiji.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Čačić sastat će sa Sergejom Šojguom, ministrom za izvanredne situacije Ruske Federacije i predsjednikom ruskog dijela Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko i znanstveno-tehničku suradnju.

Tema razgovora bit će priprema održavanja VII. zasjedanja Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko i znanstveno-tehničku suradnju koja će se održati tijekom 2012. godine u Moskvi. Također će razgovarati o međudržavnoj suradnji na područjima energetike, brodogradnje, industrije, upozoravanja i uklanjanja posljedica izvanrednih situacija, a razmijenit će informaciju o ostvarenoj robnoj razmjeni i međusobnim ulaganjima te aktualnom stanju međunarodnih ugovora, navodi se u priopćenju.

Čačić će se istoga dana sastati s ministrom energetike Ruske Federacije Sergejom Šmatkom te predstavnicima tvrtki Gazprom, Zarubežnjeft i Lukoil. Razgovarat će se o suradnji na području plina, nafte i elektroenergetike.

Za boravka u Moskvi predviđen je i sastanak s predstavnicima hrvatske i ruske brodogradnje, ističu iz Ministarstva gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙