FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo srbijanske Narodne skupštine boravilo u Zagrebu

ZAGREB, 23. ožujka 2012. (Hina) - Izaslanstvo Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srbije boravilo je u uzvratnom posjetu Odboru za zakonodavstvo i Odboru za pravosuđe Hrvatskoga sabora, a u okviru dvodnevnog posjeta gosti iz Srbije održali su niz razgovora sa saborskim dužnosnicima, tajnikom i predstavnicima stručne službe Hrvatskoga sabora te s predstavnicima Ustavnog suda RH, priopćeno je u petak iz Sabora.

Predsjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo Ingrid Antičević Marinović i članovi Odbora, te predsjednik Odbora za pravosuđe Josip Kregar i članovi Odbora održali su stručne sastanke s članovima izaslanstva Narodne skupštine Srbije. Gostima se obratio i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Josip Leko. Središnje teme razgovora bile su postupak razmatranja prijedloga zakona i drugih akata glede njihove usklađenosti s Ustavom i pravnim sustavom RH, pitanje izgradnje pravnog sustava te djelovanje pravosuđa u Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Ustavnoga suda Jasna Omejec upoznala je goste s pravnim aspektima odnosa Hrvatskoga sabora i Ustavnoga suda Republike Hrvatske.

U razgovoru s predstavnicima stručne službe dvaju odbora, razmijenjena su iskustva iz procesa jedinstvene zakonodavne metodologije, vjerodostojna tumačenja zakona, pročišćavanje tekstova zakona i druga pitanja od značaja za jedinstvenu pravno-tehničku obradu akata koje donosi Hrvatski sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙