FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miljenić razgovarao sa srbijanskom kolegicom

BEOGRAD, 21. ožujka 2012. (Hina) - >Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i njegova srbijanska kolegica Snežana Malović u srijedu su u mjestu Moroviću, na srbijanskoj strani hrvatsko-srbijanske granice, razgovarali o unaprjeđenju suradnje između dvaju ministarstva i drugim otvorenim pitanjima u području međunarodne pravne pomoći.

Posebna pozornost ukazana je pitanjima izručenja, preuzimanju izvršenja kaznenih presuda, kao i predmeta ratnih zločina, te je još jednom istaknuta potreba procesuiranja svih ratnih zločina, kao i važnost reguliranja toga pitanja međudržavnim sporazumom između Hrvatske i Srbije, navedeno je u priopćenju srbijanskog Ministarstva pravosuđa.

Ministri su se složili i da je neophodno da se u što kraćem vremenskom roku uklone zakonodavne i druge prepreke u obje države za učinkovito procesuiranje i suradnju na ovom području.

Također su ocijenili da je suradnja ministarstava pravosuđa, kao i pravosudnih tijela dviju država, posljednjih godina iznimno napredovala, ali i da ju treba u budućnosti intenzivirati.

Posebna tema razgovora bilo je iskustvo Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom, s posebnim osvrtom na poglavlje koje se odnosi na pravosuđe.

"Zanimalo nas je iskustvo Hrvatske, kako bismo se što bolje pripremili i otklonili eventualne nedoumice koje se mogu pojaviti u samom procesu pregovora, što uključuje usklađivanje domaćeg zakonodavstva s europskim propisima", kazala je srbijanska ministrica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙