FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam poslova u Karlovcu

KARLOVAC, 21. ožujka 2012. (Hina) - U Karlovačkoj je županiji u tri recesijske godine ugašeno tri tisuće radnih mjesta i bit će ih teško nadoknaditi, ali počela je ovih dana realizacija Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2012. godinu te se poslodavci i tražitelji posla mogu javiti u karlovačku Područnu službu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da se informiraju o mogućnostima i poticajima, kazala je danas na Sajmu poslova pročelnica Područne službe HZZ-a u Karlovcu Ana Pozderac.

Po podacima HZZ-a krajem veljače ove godine u Karlovačkoj županiji bilo je 12.152 nezaposlenih.

Zamjenik župana Ivan Banjavčić istaknuo je kako dobra posjećenost sajmu pokazuje da su velike potrebe za zapošljavanjem nezaposlanih, ali da postoje i mogućnosti, te je pokušao ohrabriti nezaposlene da se okrenu i poljoprivredi, napominjući kako u Karlovačkoj županiji još ima puno prostora za unapređenje poljoprivrede.

Na petom po redu karlovačkom Sajmu poslova predstavilo se 40 sudionika, Hrvatska obrtnička komora, HGK Županijska komora Karlovac, strukovne škole i stručni studiji Veleučilišta u Karlovcu, te poslodavci, među kojima uz veće tvrtke, i one komunalne i uslužne, te također i MUP i MORH sa svojim programima stipendija i prekvalifikacija.

Održano je i predavanje o mogućnostima privlačenja sredstava iz EU fondova za područje unapređenje tržišta rada, kao i radionica za nezaposlene na temu kako se istaknuti među drugim kandidatima u procesu traženja zaposlenja.

Posjetitelji su također mogli provjeriti koja su slobodna radna mjesta te pomoću računalnog programa profesionalnog usmjeravanja "Moj izbor", namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima ustanoviti koje im zanimanje najviše odgovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙