FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj amaterskog filma "doFuraj svoj film"

PULA, 21. ožujka 2012.(Hina) - Raspisan je natječaj za kratki amaterski film "doFuraj svoj film", koji se devetu godinu zaredom odvija kao jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli, priopćeno je danas iz Pula film festivala.

Natječaj je otvoren do 1. lipnja, a prijavljeni filmovi bit će prikazani u sklopu 59. Festivala igranog filma u Puli koji se ove godine održava od 14. do 28. srpnja.

Na natječaj se mogu prijaviti autori s uratkom u trajanju do jedne minute u .avi video formatu, Film može i ne mora biti montiran, a jedan autor može sudjelovati s najviše dva filma, dodaje se u priopćenju.

Filmovi uvršteni u natjecateljski program natječu se u kategoriji za najbolji film ili najbolju ideju po glasovima žirija te u kategoriji za najbolji film po glasovima publike.

Voditeljica programa "doFuraj svoj film" Svetlana Barać istaknula je kako se revijom kratkog amaterskog filma nastoji potaknuti zainteresiranost za filmsku umjetnost, s naglaskom na samoj ideji i jedinstvenosti samog autora, odnosno akciji ili motivaciji koja pokreće autora, a ne na tehnici ili kvaliteti sredstava snimanja.

Nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija bit će uručena na svečanoj dodjeli nagrada u Areni. Prošlogodišnji pobjednik bio je film "Vjera u život" autora Davida Bagarića iz Čeminca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙