FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj UBIUDR Podravke za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob"

ZAGREB, 5. ožujka 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), deseti put za redom, raspisuje natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob" na kojem, do 1. svibnja, mogu sudjelovati autori s najviše tri dosad neobjavljene pjesme, a pristigle radove ocjenjivat će prosudbeni sud sastavljen od književnika i hrvatskih branitelja.

Iz UBIUDR napominju da se tim natječajem želi potaknuti na pisanje poezije, prije svega mlade, ali i podsjetiti na hrvatskog književnika i kritičara Zvonimira Goloba rođenog u Koprivnici 1927., a preminulog u Zagrebu 1997.

Na dosadašnjim natječajima je ukupno sudjelovalo više od pet tisuća autora, a nagradu "Zvonimir Golob" dosad su primili: Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Maja Gjerek, Kolinda Vukman, Alka Vuica i Božica Jelušić.

Pjesme treba do 1. svibnja poslati na adresu: Udruga branitelja Podravke (UBIUDR), Koprivnica, A. Starčevića 32.

Proglašenje laureata Nagrade "Zvonimir Golob", koja se sastoji od Velike zlatne plakete UBIUDR, bit će 1. lipnja u Zagrebu, na dan obljetnice pjesnikove smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙