FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erjavec i Spindelegger zajedno će posjetiti BiH

LJUBLJANA, 20. ožujka 2012.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec i njegov austrijski kolega Michael Spindelegger namjeravaju zajednički posjetiti BiH, objavilo je u utorak slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Rezultat je to Erjavčevih razgovora u Beču prilikom njegova prvog posjeta Austriji tijekom kojega je u utorak bilo riječi o potpori obiju država napretku država jugoistočne Europe prema članstvu u Europskoj uniji.

Spindelegger je na konferenciji za novinare u Beču nakon razgovora s Erjavcem, koji mu je prenio i rezultate svog posjeta Zagrebu dan ranije, rekao da dvije države žele ojačati svoju suradnju u Europskoj uniji i pomoć državama zapadnog Balkana.

"Hrvatska će postati važna 28. članica Europske unije, no ne smijemo zaboraviti ni druge države u regiji", rekao je Spindelegger, dok je Erjavec izrazio potporu bržem napretku Srbije.

"Znamo da je Balkan osjetljivo područje i veselimo se svakom napretku. Srbija je dobila status kandidatkinje i s tim naporima valja nastaviti. Mislim da je suradnja između Austrije i Slovenije od ključnog značenja za stabilnost u regiji zapadnog Balkana", rekao je slovenski ministar vanjskih poslova Erjavec nakon razgovora u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙