FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radni sastanak ministra Mrsića s predstavnicima HZZ-a

ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - O mjerama aktivne politike zapošljavanje kroz Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja i priprema zakona o poticanju zapošljavanja razgovaralo se danas u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na radnom sastanku ministra Miranda Mrsića i njegovih pomoćnika sa v.d. ravnateljicom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankicom Paun Jarallah i pročelnicima područnih službi HZZ-a, priopćeno je iz HZZ-a.

Istaknuta je zajednička potreba i cilj da mjere aktivne politike zapošljavanja, za koje je Vlada ove godine uvećala sredstva za 27 posto, budu što učinkovitije, isključivo usmjere za zapošljavanje nezaposlenih osoba i njihov što brži povratak u svijet rada.

Razgovaralo se i o reorganizaciji Zavoda kako bi se osnovna djelatnost, a to je rad sa nezaposlenim osobama, učinila učinkovitijom. Prva mjera za to je preraspodjela postojećih ljudskih resursa kako bi se povećao broj savjetnika za zapošljavanje koji rade sa nezaposlenim osobama. Dugoročni cilj koji se želi ostvariti je jedan savjetnik na 300 nezaposlenih osoba, navodi se u priopćenju HZZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙