FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan grada Pakraca- Zlatna plaketa Japancima

PAKRAC, 17. ožujka 2012. (Hina) - U povodu Dana grada Pakraca narodu Japana za pruženu pomoć u obnovi grada dodijeljeno je najveće gradsko priznanje Zlatna plaketa, koju je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća danas primio japanski veleposlanik u Hrvatskoj Masaru Tsuji.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kojom je obilježen Dan Grada i blagdan Sv. Josipa, zaštitnika Pakraca među okupljenima je bila i pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

U obraćanju okupljenima, gradonačelnik Pakraca Damir Huška je rekao da je u prošlih godinu dana u gospodarstvu i infrastrukturu grada uloženo osam milijuna i 400 tisuća kuna, dok su u tijeku investicije ukupno vrijedne 36 milijuna kuna. Huška je naglasio da su u gradu izrađeni projekti vrijedni 33 milijuna i 800 tisuća kuna koji čekaju na realizaciju, a u tijeku je i izrada novih projekata vrijednih 300 milijuna kuna. Baš kao i kod prijašnjih i s ovim projektima Pakrac će kandidirati za novac fondova EU. Grad je dosad bio među vodećim gradovima u Hrvatskoj u "povlačenju" novaca iz pretpristupnih fondova EU te je zahvaljujući tome dosad osigurano novaca za 11 projekata, rekao je gradonačelnik.

Nada Čavlović Smiljanec, pomoćnica ministra financija izjavila je kako je ponosna što je od 1986. do 2001. živjela u Pakracu te da će nova Vlada prepoznati nastojanja da razvijaju i obnove gospodarstvo svojeg kraja, a da će posebno znati cijeniti goleme zasluge Pakraca u Domovinskom ratu.

Japanska vlada je prošle godine s 290 tisuća kuna finacirala izgradnju mostova u pakračkim selima Prgomelje i Tisovac. A osim Japanaca Zlatnom plaketom nagrađen je i Hrvatski centar za razminiravanje iz Siska te pakrački novinar i publicist Duško Kliček.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙