FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan grada i Dan gospodarstva u Pakracu

PAKRAC, 16. ožujka 2012. (Hina) - Obilježavajući Dan grada i blagdan Sv. Josipa, zaštitnika Pakraca, danas je u poduzetničkome centru u tom gradu održan Dan gospodarstva Pakraca i Lipika na kojem se predstavilo 40 uglavnom poizvodnih djelatnosti.

Govoreći na otvorenju Dana gospodarstva o obnovi i razvoju gospodarstva, gradonačelnik Pakraca Davor Huška naglasio je da je u posljednjih nekoliko godina u gradsku infrastrukturu i gospodarstvo uloženo 100 milijuna kuna, osiguranih uglavnom iz europskih fondova, te da je grad i poduzetnički centar u posljednje tri godine pripremio nove projekte vrijedne 300 milijuna kuna s kojima će se natjecati za dodjelu novca iz europskih fondova.

Direktorica toga poduzetničkog centra i pakračkoga Inkubatora Vida Iličić istaknula je da je u posljednje tri godine u poduzetničkoj zoni počelo raditi 12 tvrtaka s više od 500 radnika te da je gotovo sto posto njihovih proizvoda namijenjeno izvozu u Italiju i druge zemlje EU-a.

Unatoč krizi, zanimanje poduzetnika na području Pakraca i dalje raste pa su u tom centru odlučili izgraditi drugi inkubator od 825 metara četvornih, vrijedan sedam milijuna kuna.

Projekt je dobio zeleno svjetlo Europske komisije. Iz europskih fondova za njegovu je izgradnju osigurano 75 posto novca, a 25 posto namaknut će grad Pakrac. Gradnja počinje 1. srpnja, a inkubator će biti završen do početka ožujka iduće godine.

U sklopu Dana gospodarstva održana je i Salamijada na kojoj su ocijenjene konjske salame, karakteristične za Pakrac i Lipik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙