FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petorici gluhih učenika Centra "Slava Raškaj" darovana prijenosna računala

ZAGREB, 12. ožujka 2012. (Hina) - Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvastke (SOIH) uručila je danas, drugu godinu zaredom, pet prijenosnih računala petorici gluhih učenika šestog i sedmog razreda Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u trajno vlasništvo te sudjelovanje na računalnom tečaju.

Predsjednik Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) Zorislav Bobuš istaknuo je da mogućnost darivanja prijenosnih računala da se petoricu učenika iz Centra Slava Raškaj omogućava uključenje u suvremene tokove koje nudi internet. Računala će, dodao je, učenicima omogućiti i bolje i samosvjesnije funkcioniranje u školi i obitelji, a nadamo se da ćemo i idućih godina uspjeti s ovim projektom.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Slavica Jelić pojasnila je da su kriteriji za odabir petorice učenika koji su dobili računala bili dobro vladanje, briga o poklonjenom računalu te discipliniranost u tečaju. "Prošlogodišnji je tečaj dokaz da je rad s ovakvom grupom i modelom dobar način za poduku i postizanje vještina i znanja iz novih tehnologija te razvoj cjelokupne ličnosti učenika", rekla je dodavši da učenici kroz tečaj razvijaju osjećaj odgovornosti, discipliniranost u učenju te razvoj govorno - jezičnih sposobnosti.

Po završetku računalnog tečaja koji će se održavati u Nazorovoj ulici, a trajat će iduća tri mjeseca, njegovi će polaznici izraditi statistike i grafičke prikaze rezultata proizašlih iz aktivnosti SOIH- Centra za pravnu pomoć i SOIH - SOS telefona za žene s invaliditetom žrtve nasilja.

Ovaj projekt financiralo je Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

SOIH Centar neovisnog življenja pruža socijalne usluge utemeljene na Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, individualno savjetovanje, pravnu pomoć, SOS telefon za žene s invaliditetom žrtve nasilja, informiranje, radno osposobljavanje, podršku i edukaciju o mobilnosti i suvremenim tehnologijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙