FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović izrazio sućut belgijskom kralju

ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uputio je izraze sućuti belgijskome kralju Albertu II. u povodu prometne nesreće belgijskog autobusa u Švicarskoj, u kojoj je poginulo dvadeset i osmero putnika, među kojima i dvadeset i dvoje djece, priopćeno je u srijedu iz ureda predsjednika.

"S neizmjernom tugom i žalošću primio sam vijest o strašnoj nesreći u kojoj je život izgubio velik broj djece i njihovih učitelja. Iskreno smo potreseni ovim tragičnim događajem te Vas molimo da izraze našeg suosjećanja prenesete obiteljima poginulih i svim građanima svoje zemlje", stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

Dvadeset osam osoba, od kojih 22 djece, poginulo je u utorak navečer u tragičnoj nesreći belgijskog autobusa u Sierreu, u kantonu Valais na jugu Švicarske. Prema prvim informacijama, riječ je o dosad najtežoj prometnoj nesreći u Švicarskoj.

Vozilo s 52 putnika, uglavnom učenika u dobi od 12 godina iz dviju belgijskih škola kretalo se prema Sionu i udarilo u zid cestovnog tunela između istočnog i zapadnog izlaza iz Sierrea. Još se ne zna zašto je autobus skrenuo s putanje i udario u zid tunela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙