FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem uputio sućut u povodu nesreće belgijskih turista

ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem uputio je predsjednicima Senata i Zastupničkog doma belgijskog parlamenta, Sabine de Bethune i Andreu Flahautu, izraze sućuti u povodu autobusne nesreće u švicarskom Sierreu u kojoj je poginulo dvadeset i osam belgijskih turista, među kojima i dvadeset i dvoje djece, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

"Vijest o prometnoj nesreći u švicarskom Sierreu u kojoj je poginulo dvadeset i osam Vaših sugrađana, među kojima je bilo i dvadeset i dvoje djece, duboko me rastužila. U ime Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime Vama i obiteljima unesrećenih izražavam najiskreniju sućut", stoji u izrazima sućuti predsjedika Sabora.

Dvadeset osam osoba, od kojih 22 djece, poginulo je u utorak navečer u tragičnoj nesreći belgijskog autobusa u Sierreu, u kantonu Valais na jugu Švicarske. Prema prvim informacijama radi se o najtežoj prometnoj nesreći ikad u Švicarskoj.

Vozilo s 52 putnika, uglavnom učenika u dobi od 12 godina iz dviju belgijskih škola, koje se kretalo u pravcu Siona, udarilo je u zid cestovnog tunela između istočnog i zapadnog izlaza iz Sierrea. Autobus je skrenuo s putanje iz zasad nepoznatih razloga te udario u zid tunela.

Hitna pomoć, vatrogasci i policajci smjesta su poslani na lice mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙