FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela gradnja Luke Aljmaš

ALJMAŠ, 14. ožujka 2012. (Hina) - Uz Dunav u Aljmašu počela je izgradnja Luke Aljmaš, putničkog pristaništva vrijednog oko tri milijuna kuna koje financira Osječko-baranjska županija, izvođač radova je tvrtka Vodogradnja, a završetak radova planiran je do svibnja ove godine.

Za Aljmaš, ali i cijelu općinu Erdut, u čijem se sastavu nalazi, te Osječko-baranjsku županiju izgradnja putničkog pristaništa od iznimnog je značaja, prije svega zbog razvoja turizma pri čemu je riječna plovidba posebno važna. I Dunav i Drava, koja se kod Aljmaša ulijeva u Dunav, uvršteni su u međunarodne plovne putove te će nova Luka Aljmaš biti odlična riječna poveznica koja će pridonijeti povezanosti podunavskih zemalja, istaknuo je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić koji je danas obišao gradilište te luke.

Aljmaš je i poznato marijansko svetište, gdje tijekom cijele godine dolazi velik broj hodočasnika, te će nakon izgradnje putničkog pristaništa za brodove postati još zanimljivija turističko-vjerska destinacija, kazao je.

Dodao je kako je ovaj dio Osječko-baranjske županije inače zanimljiv turistima, prije svega kao bogato lovno i ribolovno područje, a što je sve važno za gospodarski oporavak i razvoj Osječko-baranjske županije.

Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić naglasio je kako je inače vodeni prijevoz slabo zastupljen, premda je još uvijek najjeftiniji, te izrazio zadovoljstvo što će se upravo izgradnjom Luke Aljmaš to promijeniti, a samim time doprinijeti razvoju ovoga kraja.

Općina Erdut ima 7300 stanovnika, a Aljmaš tek 300-tinjak. U sastavu općine Erdut još su Bijelo Brdo i Dalj.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙