FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama i Cameron ponosni na napredak u Afganistanu

WASHINGTON, 13. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama i britanski premijer David Cameron ističu da su "ponosni na ostvarene napretke" u Afganistanu, u uništenju al-Kaide, lomljenju elana talibana i obuci afganistanskih snaga u zajedničkoj tribini objavljenoj u utorak.

Dvojica čelnika zalažu se i za partnerstvo njihovih naroda u toj tribini objavljenoj u Washington Postu prigodom Cameronova posjeta Sjedinjenim Državama od utorka do četvrtka, u kojoj spominju odnos izgrađen na povijesti, tradicijama i zajedničkim vrijednostima.

Dva dana nakon masakra u Afganistanu koji je počinio američki vojnik NATO-a koji je ubio 16 civila na jugu zemlje, Obama i Cameron su potvrdili zajednička stajališta u pogledu afganistanskog pitanja.

Obama i Cameron će u srijedu u Bijeloj kući razgovarati o nekoliko međunarodnih pitanja, među kojima i o procesu prijenosa odgovornosti s NATO-a na afganistanske snage, koje se treba završiti do kraja 2014.

Sljedećih dana ćemo voditi savjetovanja radi pripreme summita NATO-a u Chicagu, kada će naš savez odrediti sljedeću fazu tog procesa tranzicije koji smo dogovorili u Lisabonu, zaključili su.

Američki predsjednik Barack Obama je rekao da će Pentagon uložiti sve napore u istrazi masakra američkog vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙