FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PU istarska: kako je savudrijskog ribara presrela slovenska policija

SAVUDRIJA, 12. ožujka 2012.(Hina) - Istarska policija zaprimila je jutros dojavu savudrijskog ribara Maurizia Ossicha da je slovenska pomorska policija na hrvatskoj strani Savudrijske vale zaustavila njegovo plovilo i zatražila njegove podatke, jer je navodno ribario u slovenskim vodama, priopćio je večeras glasnogovornik PU istarske Valter Opašić

Naime, savudrijski ribar Ossich, prema njegovoj tvrdnji, mreže je izvlačio oko tri i pol nautičke milje od Savudrijske obale, a slovenski policajci koji su do njega doplovili patrolnim brodom tvrdili su da je prešao hrvatsko-slovensku granicu. O presretanju slovenske policije u hrvatskom moru, Ossich je obavijestio hrvatsku policiju, a dok je plovilo hrvatske pomorske policije stiglo na mjesto događaja plovilo slovenske policije je već otplovilo.

"Policija je nakon dojave izašla na mjesto događaja, a o utvrđenom će izvijestiti Ministarstvo vanjskih poslova" ,, priopćio je glasnogovornik Opašić.

Kako su naveli neki istarski mediji, slovenski policajci su Ossichu rekli da prema njihovom GPS uređaju on ribari u slovenskom moru. Prema njegovom uređaju za navigaciju nalazio se pak više od 800 metara južno od sredine Savudrijske vale. Ossich je pozvao slovenske policajce da se na njegovom brodu sami u to uvjere čemu su se oni i odazvali. Kako je rekao Ossich, potvrdili su njegove navode da se nalazi južno od sredine Savudrijske vale. Međutim rekli su mu da se prema njihovom uređaju nalazi u slovenskom moru te da je u prekršaju. Otplovili su i nakon kratkog vremena pojavili se s ribarskim inspektorom koji je od Ossicha zatražio dokumente koje mu je on odbio pokazati. Potom su se slovenska policija i ribarski inspektor udaljili od Ossichevog broda, te ih hrvatska policija koja je stigla do Ossicha nije tamo zatekla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙