FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BICRO: četvrti javni poziv za prijavu u program PoC

ZAGREB, 12. ožujka 2012. (Hina) - Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO potpisao je sporazum s novim prepoznatim centrima vezano uz provedbu programa Provjere inovativnog koncepta - PoC (Proof of Concept) za koji je objavljen četvrti javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata, izvijestili su danas iz BICRO-a.

Program PoC bespovratnim sredstvima u iznosima od 35.000 do 350.000 kuna po projektu financira provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva, demonstraciju tehničke izvedivosti i izradu funkcionalnog prototipa.

Iz programa je moguće financirati do 75 posto ukupnih troškova, a preostali dio natjecatelj treba osigurati iz vlastitih ili drugih izvora.

Smisao provjere inovativnog koncepta je utvrditi tehničke karakteristike i komercijalni potencijal rezultata istraživanja čime će se premostiti jaz između istraživanja i razvoja i tržišta. Program podupire predkomercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi.

Program PoC financiraju Vlada RH i Svjetska banka, a pokrenut je u suradnji s nekoliko partnera - uredima za transfer tehnologije sveučilišta u Zagrebu i u Splitu, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci – SteP Ri, Tehnološkim parkom Varaždin, Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje u okviru Regionalne razvojne agencije Međimurje – REDEA, TERA Tehnopolisom iz Osijeka.

BICRO je danas potpisao sporazum o međusobnim pravima i obvezama s novim prepoznatnim centrima - Istarskom razvojnom agencijom - IDA, Razvojnom agencijom Zagreb - TPZ, Razvojnom agencijom Zadarske županije - ZADRA i Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM).

Prepoznati centri, kako se objašnjava, imaju vrlo važnu ulogu u provedbi PoC programa jer ostvaruju prvi kontakt s potencijalnim natjecateljima kojima pomažu u pripremi projekata kao i u postupku prijave.

Zbog velikog odziva natjecatelja i bolje regionalne pokrivenosti BICRO je odlučio povećati broj prepoznatih centara čime bi u jednakoj mjeri bile zastupljene sve regije/županije na području Hrvatske, a natjecateljima omogućen lakši, kraći i jednostavniji put od prijavljivanja do realizacije projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙