FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 2. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. ožujka.

ZAGREB - Uprava tvrtke DIV na konferenciji za novinare izvijestit će o rezultatima pregovora s predstavnicima Vlade o privatizaciji i restrukturiranju Brodosplita (11,00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a).

ZAGREB - Predstavnici Republičkog sindikata radnika Hrvatske na konferenciji za novinare izvijestit će o smjenama sindikalnih čelnika u tom sindikatu (11,00 sati, sjedište RSRH-a, Kneza Mislava 11/2).

ZAGREB - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u siječnju je prema mjesecu prije smanjen za 0,7 posto, a na godišnjoj razini, prema siječnju 2011. godine, manji je za 2,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je proizvodnost rada u industriji u siječnju smanjena za 1,3 posto u odnosu na godinu prije. Prema područjima djelatnosti, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju na mjesečnoj je razini smanjen za 4,7 posto, u prerađivačkoj industriji za 0,6 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,3 posto. Na godišnjoj razini, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju manji je za 3,4 posto, u prerađivačkoj industriji za 2,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac prošle godine iznosila je 31,29 kuna, što je u odnosu na studeni niže za 1,3 posto, a u odnosu na prosinac 2010. godine više za 4,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U prosincu su bila 173 plaćena radna sata, što je za 0,6 posto više nego u prethodnom mjesecu. Najviše prosječne neto plaće po satu za prosinac bile su u promidžbi (reklami i propagandi), u iznosu od 56,31 kunu. Najniže neto plaće po satu za prosinac su zabilježene u proizvodnji kože i srodnih proizvoda od 16,05 kuna i proizvodnji odjeće, u iznosu od 16,87 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙