FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

55. obljetnica Radio Vukovara

VUKOVAR, 8. ožujka 2012. (Hina) - Prigodnim skupom, zaposlenici Hrvatskoga radio Vukovara proslavili su danas 55. obljetnicu tog radija.

Radio Vukovar osnovan je 8. ožujka 1957. i pod tim imenom djeluje sve do 4. svibnja 1991., kada mijenja ime u Hrvatski radio Vukovar. Cijelo vrijeme tijekom srpske agresije na Vukovar 1991. radio je hrvatsku javnost izvješćivao o stanju u tom gradu.

Po riječima direktora Hrvatskoga radio Vukovaraa Janoša Keryja, među ratnim izvješćima posebice su se isticala izvješća novinara i urednika Siniše Glavaševića, ubijenoga dva dana nakon okupacije Vukovara na Ovčari. Radio je "utihnuo" 18. studenoga 1991., kad je slomljena obrana grada.

Osim Siniše Glavaševića, u srpskoj agresiji ubijeni su ili nestali i djelatnici ratnoga Radio Vukovara Stjepan Penić, Vladimir Levar, Branko Polovina i Zdenko Purgar.

Nakon okupacije, Hrvatski radio Vukovar prvi se put u eteru oglasio 7. rujna 1992. iz prostorija Radijske postaje u Vinkovcima emitirajući jedan sat programa na dan. Početkom ožujka 1994. počinje emitirati vlastiti program iz prostorija vinkovačke tvrtke "Vintex", zatim i iz "Graditelja", a nakon povratka u Vukovar, 23. prosinca 1997. radio je počeo emitirati program iz hotela za samce u Borovu naselju.

U sadašnje prostorije u središtu Vukovara Hrvatski radio Vukovar uselio se 15. rujna 2004. Danas ima županijsku koncesiju, a program emitira 24 sata na dan. Radio zapošljava dvadesetak djelatnika, a jedan je i od osnivača mreže "Media servis". U sklopu radija tiskaju se i "Vukovarske novine", dvotjedno glasilo grada Vukovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙