FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines: tvrdnje o ugroženoj sigurnosti pogubne su za kompaniju

ZAGREB, 8. ožujka 2012. (Hina) - Croatia Airlines priopćio je danas da sindikati tvrdnjama o ugroženoj sigurnosti kompaniju guraju u propast te da je zbog današnjeg štrajka otkazano 51 posto letova nacionalnog zračnog prijevoznika.

Sigurnost je ključna za uspješnosti svake zrakoplovne kompanije, a Croatia Airlines nikad u svojoj povijesti nije zabilježio niti jedan ozbiljniji sigurnosni incident te najoštrije osuđuje neutemeljene tvrdnje sindikata koje uzrokuju golemu neizravnu štetu kompaniji, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je zbog jednodnevnog štrajka triju strukovnih sindikata Croatia Airlinesa, koji je počeo jutros u šest sati, hrvatski nacionalni avioprijevoznik bio prisiljen otkazati 51 posto letova.

Zrakoplovi danas prometuju prema posebnom redu letenja, a raspored je objavljen na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr, kaže se u priopćenju.

U međunarodnom prometu putnicima su danas na raspolaganju povratni letovi iz Zagreba u Frankfurt, Muenchen, Beč, Zuerich, London, Sarajevo, Skoplje, Prištinu, Pariz, Kopenhagen i Amsterdam, te iz Splita u Frankfurt.

U domaćem redovitom prometu obavit će se dva povratna leta između Zagreba i Dubrovnika te je jedan povratni let Zagreb - Split. Putnici koji su trebali letjeti na izravnim međunarodnim letovima iz jadranskih zračnih luka u europska odredišta, do krajnjih će odredišta biti prevezeni preko Zagreba čime će im biti produljeno vrijeme putovanja.

U Croatia Airlinesu očekuju da će gotovo 2.000 od ukupno 3.026 putnika, koliko je predbilježeno za današnje letove, biti prevezeno na vrijeme i bez poremećaja u putovanju, a da će više od tisuću putnika osjetiti posljedice štrajka.

Izravnu štetu od štrajka, otkazivanja putovanja i izdacima za skrb o putnicima u Croatia Airlinesu procjenjuju na 200.000 eura.

Normalizaciju reda letenja uz eventualna manja kašnjenja očekuju sutra poslije 6 sati, nakon završetka štrajka.

Sutra su otkazani samo jutarnji letovi Pula- Zadar - Zagreb i Skoplje - Zagreb.

Putnicima i korisnicima usluga na raspolaganju je besplatni telefon 0800 7777 i telefon Kontakt centra (+385 – 1) 6676 555, na kojima mogu dobiti informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka.

Putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova u vrijeme štrajka (uključujući i kupnju karata 7. ožujka), moći će je zamijeniti bez nadoplate. Odustanu li od putovanja, karta će im biti refundirana u cijelosti, navode iz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙