FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj za festival fotografije "Organ Vida"

ZAGREB, 7. ožujka 2012. (Hina) - Otvoren je natječaj za četvrti međunarodni festival fotografije "Organ Vida" na temu dokumentarne fotografije, izvijestili su danas organizatori festivala koji će se održati 15. i 16. lipnja, po prvi put u zagrebačkom kinu "Europa".

Na natječaj se mogu prijaviti svi punoljetni državljani Republike Hrvatske i inozemni autori, a primaju se serije fotografija, odnosno dokumentarni projekti, od najmanje tri do najviše dvadeset fotografija. Dokumentarni serijal treba pratiti i pripadajući opis.

Izabrani radovi bit će izloženi u galerijskom prostoru za vrijeme trajanja festivala, a o izboru finalista i pobjednika odlučit će profesionalni međunarodni žiri s pet članova. Pobjedniku će biti uručena nagrada i priznanje Organa Vida.

Vrijeme nastanka fotografija nije ograničeno te se prihvaćaju i fotografije snimljene ove godine, a rok za prijave je 1. svibnja. Rezultati će biti objavljeni 20. svibnja na internet stranici festivala, gdje se nalaze i detaljnije informacije o natječaju.

Festival fotografije "Organ Vida" međunarodni je festival fotografije koji se kontinuirano organizira od 2009. svake godine u svibnju ili lipnju. Cilj festivala je promoviranje mlade i suvremene, hrvatske i inozemne fotografske kulture, jačanje fotografske scene u Hrvatskoj i predstavljanje autorskih radova publici.

U sklopu festivala održavaju se i fotografska predavanja, predstavljanja pojedinih suradnika i njihovog djelovanja, kreativne radionice, gostovanja raznih autora, koncerti.

Svako izdanje festivala ima svoju temu, dosad su to bile crno-bijela fotografija, pokret i 'o ljudima'. Tijekom festivala na izložbi se izloži pedesetak najboljih fotografija, nakon čega postav odlazi na turneju po gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙