FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj za prosuditelje primjene pomorske konvencije

RIJEKA, 5. ožujka 2012. (Hina) - Međunarodni tečaj izobrazbe za prosuditelje primjene konvencija Međunarodne pomorske organizacije (IMO) na kojemu sudjeluju predstavnici 12 zemalja počeo je danas u Opatiji.

Osim predstavnika hrvatske pomorske administracije na tečaju su predstavnici Albanije, Azerbajdžana, Bugarske, Češke, Gruzije, Izraela, Latvije, Litve, Ruske Federacije i Crne Gore.

Kako je rečeno, riječ je o dobrovoljnom mehanizmu provjere primjene međunarodnih konvencija među članicama Međunarodne pomorske organizacije (kratica po engleskom nazivu je VIMSAS), odnosno utvrđivanju koliko su države učinkovite u primjeni ratificiranih konvencija.

Tečaj se održava u Hrvatskoj na zahtjev IMO-a, a Hrvatska je zatražila da se i sama podvrgne VIMSAS prosudbi.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture ističu da je međunarodni tečaj potvrda spremnosti Hrvatske za provedbu VIMSAS prosudbe, kojoj se podvrgnula većina pomorskih zemalja.

To se čini da bi se unaprijedila hrvatska pomorska administraciju i hrvatska zastava održala na najvišim standardima, odnosno da brodovi pod hrvatskom zastavom ispune uvjet Pariškog memoranduma za ostvarenje statusa brodova niskog rizika.

Edukacija djelatnika hrvatske pomorske administracije koji rade u sjedištu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i u lučkim kapetanijama bit će od velike važnosti za predstojeću pripremu naše pomorske administracije za prosudbu IMO-a, koja je planirana za iduću godinu, naveli su iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙