FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na vinkovačkom plivalištu osnovnoškoci uče plivati

VINKOVCI, 25. veljače 2012.(Hina) - Na vinkovačkom dvoranskom plivalištu „Lenije“ u sklopu projekta "Naučimo plivati 2012.", počeo je tečaj plivanja koji će obuhvatiti više od 600 osnovnoškolske djece s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Svrha programa je podići razinu plivačke pismenosti djece, a prvi cilj je usvajanje osnovnih plivačkih vještina i tehnika za siguran boravak u vodi, kaže direktor poduzeća "Periska" d.o.o. Vinkovci koje upravlja plivalištem "Lenije", Željko Ilić.

Ilić također navodi kako su rezultati ankete o plivačkoj pismenosti, koju je "Periska" d.o.o. u ožujku prošle godine provela na uzorku od 5065 učenika osnovnih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pokazali kako 41,3 posto anketiranih učenika ne mogu samostalno preplivati 25-metarski bazen.

Za učenike nižih razreda taj postotak je veći, a prema procjeni učitelja kineziologa koji provode slične tečajeve na našem plivalištu ukupan postotak osnovnoškolske djece u županiji koja ne znaju plivati je veći od 70 posto, ističe dodajući kako se za program "Naučimo plivati 2012." prijavilo više od 600 učenika iz 15 škola.

U prvom ciklusu, do uskršnjih praznika, kroz program će proći više od 320 učenika iz osnovnih škola u Bapskoj, Vukovaru, Bošnjacima, Gradištu, Gunji, Negoslavcima, Otoku, Rajevom Selu i Županji. Najveći dio troškova programa snosit će Vukovarsko-srijemska županija, te gradovi i općine dok će roditelji polaznika sudjelovati s po 230 kuna.

Ilić također navodi kako je u godinu dana rada vinkovačkog dvoranskog plivalištu „Lenije“, koje je otvoreno krajem prošle godine, usluge plivališta koristilo 95.000 odnosno 260 korisnika dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙