FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena zbirka pjesama A. Vuletića "Konci i konopci"

ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Nova zbirka pjesama književnika Anđelka Vuletića "Konci i konopci" predstavljena je danas u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu.

O Vuletićevu pjesništvu govorio je pjesnik Tomislav Domović, u ime nakladnika Branko Čegec te autor Anđelko Vuletić. Stihove je recitirala voditeljica knjižnice Jasna Kovačević.

Vuletićeva zbirka pjesama je autentična cjelina u kojoj se susreću pjesničko iskustvo i živi čvorovi koji u pjesme ulaze izvana. Svaka pjesma je zapravo priča o pjesničkom iskustvu, a ispod površine i najmračnijih slika nazire se tračak svjetla, rekao je Domović.

Istaknuo je i motiv koji se stalno proteže kroz zbirku, a očituje se kao sukob vremešna tijela i živahna duha. "Projekcija sumnji i dvojbi odvija se na više slojeva", rekao je Domović, ocijenivši kako se lirski subjekt ne miri s prolaznošću.

Smatra kako pjesnički jezik zbirke posebno odlikuje autorska ironija i samoironičnost.

"U mojim godinama nažalost nema više poezije", naglasio je pjesnik Vuletić dodavši kako je, boreći se s vremenom, našao ironiju i samoironiju.

Zbirka "Konci i konopci" (118. str.) podijeljena je u devet poetskih ciklusa - Ako se puti ne zatvore, Pletem ljestve do neba, Kroz moje tijelo zvižde vjetrovi, Uzalud ja ovo govorim, Mrtva zvona, Ništa prema ništa, San iz kojeg buđenja nema, Pod teretom zastava koje se viju i Neće mu biti spasa.

Pjesnik i romanopisac Anđelko Vuletić rođen je 1933. u Ravnom. Objavio je 20-tak knjiga pjesama, proze, drama i romana, među kojima i zbirku pjesama "Kad budem velik kao mrav"

Zbirku je objavio zagrebački nakladnik Meandarmedia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙