FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na području Hercegovine otežan ili prekinut promet

MOSTAR, 6. veljače 2012. (Hina) - Stanje se u Hercegovini okovanoj snijegom i ledom postupno se stabiliziralo nakon što je tijekom nedjelje glavnim putnim pravcima uspostavljen promet, no stotine sela je prometno odsječeno, a i u brojna naselja u Mostaru još uvijek se može doći samo uskim pješačkim stazama, dok građani strahuju od najave novih snježnih padalina.

I u ponedjeljak su zbog velikih snježnih nanosa i lavina bile zatvorene magistralne ceste koje povezuju Mostar sa Sarajevom, Posušje i Tomislavgrad, Livno s Tomislavgradom, Stolac s Neumom. Na području općine Tomislavgrad zatvorene su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste. Zbog nezapamćenih visokih snježnih nanosa otežano se prometuje i na dionicama magistralnih cesta između Mostara sa Širokim Brijegom i Čapljinom.

Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Stožera civilne zaštite HNŽ-a zabranjeno je prometovanja svim motornim vozilima na lokalnim cestama grada Mostara, osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasaca, gorske službe spašavanja i opskrbe.

U Federaciji BiH zabranjeno je prometovanje teretnih vozila, tegljača i zglobnih autobusa.

Građani u Mostaru i Hercegovini u strahu od novih padalina opustošili su trgovine i na policama nedostaje osnovnih kućnih potrepština. Zbog prometne blokade najtežim bolesnicima u prebacivanju u bolnice pomažu pripadnici Oružanih snaga BiH, Hercegovačke gorske službe spašavanja te helikopteri Europskih mirovnih snaga (EUFOR).

U posljednja dva dana na kioske uopće nije stigao dnevni tisak iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙