FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar - Generatori i motori: novi ugovor u Finskoj

ZAGREB, 5. ožujka 2012. (Hina) - Tvrtka Končar - Generatori i motori sklopila je ugovor za izradu i isporuku dva generatora snage 34 MVA (megavoltamper) za jednu od najvećih hidroelektrana u Finskoj - Imatra, a vrijednost aktualnih projekata te tvrtke u Finskoj je oko 15 milijuna eura, izvjestili su iz Končara.

Kupac je tvrtka Fortum Power and Heat Oy, vodeća finska tvrtka u energetskom sektoru koja ima objekte i u susjednim zemljama.

To je osmi ugovor za obnovu hidroelektrana s tvrtkom Fortum (tri u Švedskoj i pet u Finskoj) te dvanaesta hidrolektrana u Finskoj od 2003.

Končar – Generatori i motori trenutno, u raznim fazama realizacije, imaju ugovore za osam hidroelektrana u Finskoj ukupne vrijednosti oko 15 milijuna eura, što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje Končar izvozi, navodi se u priopćenju.

Ovaj ugovor, kako ističu, samo je nastavak uspješnog poslovanja Grupe Končar koja je u prošloj godini ostvarila odličan financijski rezultat.

Nekonsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga u 2011. iznose 2,8 milijardi kuna, dok je dobit nakon oporezivanja 184 milijuna kuna i u tom smislu je 2011. dosad najuspješnija poslovna godina Grupe Končar.

Izvoz čini 55 posto ukupnih prihoda Grupe. Najvažnija tržišta u 2011. bila su Njemačka, BiH, Nigerija, Švedska, Albanija, Cipar, Finska, Slovenija i Kostarika, a Končar je prošle godine izvezao svoje proizvode u 65 zemalja, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙