FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. ožujka 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

ZAGREB

Prekomjerna potreba za divljenjem prema samom sebi, uvjerenje u vlastitu posebnost te nedostatak empatije i agresivnost - jednom rječju narcisoidnost - može biti vrlo pogubna za muškarce, doznaje se iz istraživanja sveučilišta u Michigenu objavljenom u časopisu Plos One. Narcisoidni muškarci, upozorava autor studije David Reinhardt, imaju povišenu razinu kortizola, čak i u opuštenim stanjima, te tako velike šanse da razviju visoki krvi tlak i posljedično tome, srčane smetnje, uključujući i srčani udar. Kod žena to nije slučaj, tvrde znanstvenici upozoravajući na pogubne posljedice narcisoidnosti kod muškaraca koja je u posljednje vrijeme u značajnom porastu. Uzrok za to je, kako pretpostavljaju, činjenica da su muškarci zbog uspješnosti žena sve više izloženi pritisku da ispune tradicionalnu ulogu "jačeg spola", zbog čega pribjegavaju "napuhavanju ega".

LONDON

Putnici Eurostara će od srpnja ove godine moći telefonirati iz tunela ispod La Manchea, izvijestio je u subotu britanski list The Daily Telegraph. Jedna francuska tvrtka je izradila sustav povezivanja tunela na telefonsku mrežu, a usluga bi mogla biti aktivirana već za Olimpijske igre u Londonu, od 27. srpnja do 12. kolovoza. Službeni ugovor će ovog mjeseca biti potpisan u Francuskoj između Eurotunnela i 4 operatera mobilne telefonije u nazočnosti franacuskog ministra industrije Erica Bessona, precizira Daily Telgraph. Glasnogovornik Eurotunnela je objasnio da danas klijenti traže mogućnost korištenja mobitela bilo gdje da se nalaze. Putovanje tunelom ispod La Manchea, koji povezuje Francusku i Veliku Britaniju sada traje 35 minuta, a uskoro će biti skraćeno na 30 minuta.

LOS ANGELES

Američke filmske zvijezde George Clooney i Brad Pitt ponovo rade zajedno, ali ovoga puta na kazališnim daskama, objavio je časopis "US Weekly" na svojoj internetskoj stranici. Clooney i Pitt nastupaju u Los Angelesu na premijernom čitanju teksta predstave "8" Dustina Lancea Blacka, temeljene na borbi za odbacivanjem kontroverznog "Prijedloga 8" kojim su zabranjeni istospolni brakovi u Kaliforniji. Pitt glumi suca Vaughna R. Walkera, koji je u kolovozu 2010. odlučio da je "Prijedlog 8", koji su izglasali kalifornijski birači, neustavan. Clooney i Martin Sheen utjelovljuju odvjetnike koji su zastupali tužitelje u tom slučaju. U glumačkoj postavi još su i Jane Lynch, Matthew Morrison, Chris Colfer, Jamie Lee Curtis, Kevin Bacon i George Takei. Predstava "8" Dustina Lancea Blacka, scenarista "Milka", već je imala premijeru u New Yorku u studenome, ali s drugim glumcima.

SURABAYA

U želucu mužjaka žirafe uginulog u zoološkom vrtu Surabaye, na Javi pronađeno je 20 kg plastike, objavila je ta ustanova u subotu. Kliwon, rođen u najvećem zoološkom vrtu u Indoneziji, star 30 godina, posljednjih 13 je bio jedini predstavnik svoje vrste u tom parku. Autopsijom je u utrobi žirafe pronađen grumen plastike težak 20 kg, promjera 60 cm, rekao je glasnogovornik tog vrta. Osim toga ta žirafa je bolovala od tuberkuloze, kojom ju je vjerojatno zarazio jedan od sedam oboljelih zaposlenika zoološkog vrta. Hrana koju su posjetitelji godinama bacali žirafi bila je pakirana u plastične vrećice, koje je zatočena životinja gutala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙