FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Dodig svladao je u 1. kolu ATP turnira u Zagrebu turskog igrača Marsela Ilhana s 7:6 (5), 7:5 nakon dva sata i četiri minute igre. Dodig je tako pobjedom započeo svoju obranu naslova na ATP u Zagrebu, ali uz dosta problema protiv Ilhana, igrača rođenog u Uzbekistanu, koji je prije osam godina preselio u Tursku. U 2. kolu Dodiga čeka dvoboj sa Španjolcem Guillermom Garcia-Lopezom. Večeras u dvoboju 2. kola Ivan Ljubičić igra protiv Nijemca Michaela Berrera.

ALGARVE/ZAGREB

Nogometaši zagrebačkog Dinama zabilježili su i drugu pobjedu na pripremnom Atlantic Cupu u portugalskom Algarveu.

Nakon pobjede protiv danskog Odensea (3:1) Dinamo je danas slavio protiv švedskog prvaka Helsingborga s 1:0 pogotkom Ivana Krstanovića u 89. minuti. Dinamo 5. veljače igra protiv danskog Midtyillanda.

ZAGREB

Hrvatske tenisačice izgubile su susret 1. kola D skupine na turniru Prve skupine Fed Cupa u izraelskom Eilatu od Rumunjske s 1:2, pa je Iva Majoli porazom započela svoj izbornički mandat. Bio je to vrlo izjednačen okršaj u kojem je i Hrvatska imala velike šanse za pobjedu, no dvoboj parova otišao je na stranu rumunjskog sastava.U prvom meču Simona Halep je sa 6:2, 6:2 svladala Ani Mijačiku, a potom je rezultat na 1:1 izjednačila Petra Martić, pobijedivši sa 6:4, 1:6, 6:3 Irinu Begu. U tom je meču Rumunjka imala 3:1 u trećem setu, no Petra Martić je serijom od pet gemova došla do pobjede.Odlučujući bod Rumunjska je osvojila u paru, i to u dramatičnom dvoboju rezultatom 7:6 (4), 7:6 (6). Begu i Halep su u drugom setu imale 5:3, 40-0, no Martić i Mijačika su spasile tri meč lopte i time produžile nadu u dobar rezultat. Kod 6:5 Hrvatice su propustile dvije set-lopte, potom kod 6:5 u tie-breaku još jednu, što su Rumunjke na kraju kaznile.U 2. kolu u četvrtak suparnik Hrvatskoj bit će glavni favorit za prvo mjesto u skupini, reprezentacija Poljske.

HRVATSKA - RUMUNJSKA 1:2

Mijačika - Halep 2:6, 2:6

Martić - Begu 6:4, 1:6, 6:3

Martić, Mijačika - Begu, Halep 6:7 (4), 6:7 (6).

ZAGREB

Hrvatski tenisač Antonio Veić oprostio se od nastupa na ATP turniru Zagreb Indoors već u 1. kolu porazom od Slovenca Grega Žemlje 7:6 (5), 7:6 (6). Veić je za nastup u glavnom turniru dobio pozivnicu organizatora, a u izjednačenom meču protiv 121. tenisača svijeta Žemlje propustio je vodstvo od 3:0 i 40:0 u drugom setu. U drugom kolu Žemlja će igrati s Rusom Mihailom Južnim. Lošinjanin Veić pridružio se tako i ostaloj dvojici hrvatskih tenisača koji su dobili "wild card" - Kristijan Mesaroš je ispao od Nizozemca Ribona Haasea, a a Dino Marcan od drugoga nositelja Alexa Bogomolova.

Izraelac Dudi Sela svladao je Nijemca Andreasa Becka s 3:6, 6:3, 6:2, te je sebi osigurao dvoboj s Ivom Karlovićem u drugom kolu. Prolaz u drugo kolo ostvario je i Španjolac Guillermo Garcia Lopez pobjedom nad Britancem Danielom Evansom 6:4, 1:6, 6:1.

SARAJEVO

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je u srijedu hrvatskog košarkaškog stručnjaka Aleksandra Petrovića za novog izbornika košarkaške reprezentacije BiH.Na sjednici održanoj u Cazinu u članovi Upravnog odbora KS BiH poduprli su kandidaturu Petrovića uz očekivanja da osigura plasman BiH na Europsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.Aleksandar Petrović bivši je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, trener Cibone, Zadra" i Cedevite,te uspješni košarkaš i osvajač brončane medalje na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama.detalji njegova ugovora s KS BiH nisu objavljeni a najavljeno je kako će Petrović prvi susret s novinarima u novoj ulozi imati u petak u Sarajevu.

SPLIT

U utakmici 1. kola C skupine Europskog prvenstva u dvoranskom nogometu (futsal) Italija je u Splitu svladala Tursku s 3:1 (1:1). Pogotke su za Talijane postigli Ipolliti (6:29, 29:51) i Gabriel Lima (36:40), dok je strijelac za Turke bio Yasin Erdal (1:46). Italija, zadnja nacija koja je osim Španjolske osvajala europski naslov i to prije devet godina, potvrdila je status favorita protiv Turske, kojoj je ovo prvi nastup u završnici. U skupini C još se nalazi Rusija.Večeras je na rasporedu i utakmica prvog kola skupine D između Portugala i Azerbejdžana u Zagrebu.

KAIRO

Četrdesetak je osoba poginulo, a najmanje 35 ozlijeđeno u sukobima navijača nakon nogometne utakmice Egipatskog prvenstva između Al-Masrya i Al-Ahlya u Port Saidu, potvrdili su egipatski dužnosnici. Ministarstvo unutarnjih poslova je potvrdilo smrt 25 osoba, a egipatski mediji navode da se u bolnicama u Port Saidu nalazi barem 30 mrtvih, te veliki broj ozlijeđenih osoba. Sukobi suprostavljenih navijačkih skupina započeli su odmah nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice dvije trenutno najbolje egipatske momčadi, a u kojoj su slavili domaćini s 3:1. Al Ahly je klub iz Kaira čiji su navijači poznati po brojnim izgredima.

ZAGREB

Rezultati susreta sa ATP turnira u Zagrebu:

1. KOLO

Grega Žemlja (SLO)- ANTONIO VEIĆ (CRO) 7-6 (7/5), 7-6 (8/6)

Dudi Sela (IZR) - Andreas Beck (NJEM) 3-6, 6-3, 6-2

Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA) - Daniel Evans (VBR) 6-4, 1-6, 6-1

2.KOLO:

Jurgen Melzer (AUT) - Andreas Seppi (ITA/5) 6-2, 6-3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙