FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umrla i druga žrtva nakon napada na školu u Ohiju

CHARDON, 28. veljače 2012. (Hina) - Učenik ranjen u pucnjavi u srednjoj školi u Ohiju proglašen je mrtvim i tako postao drugom žrtvom toga napada, u kojem su još tri osobe ranjene, objavile su vlasti u utorak.

Liječnici okruga Cuyahoge proglasili su moždanu smrt 17-godišnjega Russella Kinga, iako mu srce još kuca. King je druga žrtva pucnjave u srednjoj školi u Chardonu istočno od Clevelanda, a sve je počelo kad je u kantinu prije nastave upao naoružani napadač i počeo pucati. Jedan ga je nastavnik uspio otjerati, a uskoro je i uhićen. Njegova prva žrtva bio je Daniel Parmertor (16).

Vlasti su najavile da će osumnjičenik, također učenik, u utorak popodne po lokalnome vremenu izaći pred suca na sudu za mladež okruga Geauge.

Centar za prevenciju oružanoga nasilja Brady objavio je da je taj napad u školi najteži takav u SAD-u u zadnjih 11 mjeseci, a u Ohiju od 2007.

King, Parmertor i treća žrtva, Demetrious Hewlin hitno su nakon pucnjave odvezeni u bolnicu, ali u trenutku dolaska u bolnicu King više nije imao moždane aktivnosti, a Hewlin je i dalje u kritičnome stanju, objavljeno je.

Još jedan 17-godišnjak u teškom je stanju, a 18-godišnjakinja je u bolnici u Hillcrestu i njezino je stanje stabilno, objavila je glasnogovornica bolnice.

Policija nije objavila ime osumnjičenika, ali učenici, roditelji i lokalni mediji kažu kako je to učenik škole za problematičnu djecu T. J. Lane. Njegova je obitelj šokirana događajem. Lane još nije optužen.

Škole su u tome okrugu u utorak zatvorene, objavio je Joseph Bergant, načelnik zadužen za školstvo. Na konferenciji za novinare on je pohvalio nastavnike koji su brzom reakcijom zaštitili učenike.

Motiv napada još je nepoznat, ali učenici kažu da je napadač usamljenik kojega su možda maltretirali.

Najgori napad u školi u Sjedinjenim Državama bio je masakr na tehničkome sveučilištu u Virginiji 2007., kad je ubijeno 33 ljudi. Najgori napad u srednjoj školi u SAD-u bio je pokolj 12 učenika i nastavnika 1999. u školi u Columbineu u Coloradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙