FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD ne odustaje od svoje strategije u Afganistanu

ZAGREB/WASHINGTON, 27. veljače 2012. (Hina) - Neredi i ubojstva koja su uslijedila nakon slučajnog paljenja primjeraka Kurana u američkoj bazi u Bagramu, na sjeveru Afganistana, neće promijeniti strategiju NATO-a u toj zemlji, priopćio je u ponedjeljak Pentagon.

Ministar obrane Leon Panetta i načelnik glavnog stožera, general Martin Dempsey, odlučni su glede nastavka operacija kojima je za cilj da afganistanske snage do kraja 2014. preuzmu odgovornost za sigurnost u svojoj zemlji, kazao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane George Little.

Prema njegovim riječima, Panetta i Dempsey vjeruju da su "temelji američke strategije i dalje čvrsti" te da Washington ne namjerava mijenjati vremenski okvir glede povlačenja iz zemlje.

"Koalicijske snage će iz ovog izaći čvršće i ujedinjenije. Puno je toga na kocki u Afganistanu, a predanost našoj misiji i strategiji neće jenjatii", poručio je Little. On nadalje ističe da posljednja događanja "nisu zaslijepila ljude da ne vide napredak koji je u zemlji postignut".

"ISAF, snage predvođene NATO-om, u partnerstvu s afganistanskim nacionalnim snagama, nanose poraze Al'Qaidi i njezinim terorističkim saveznicima, a također im onemogućuju da u Afganistanu stvore sigurno utočište", dodao je Little.

U posljednjih šest dana, od kada su diljem zemlje buknuli neredi zbog spaljivanja Kurana, poginulo je 30 ljudi, uključujući i četvero Amerikanaca. Dva su američka časnika radili kao savjetnici u afganistanskom ministarstvu unutrašnjih poslova u Kabulu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙