FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

BRATISLAVA

Slovaci su se ogromnom većinom glasova u internetskoj anketi izjasnili da se novi pješački most u blizini Bratislave nazove po popularnoj američkoj filmskoj i televizijskoj akcijskoj zvijezdi Chucku Norrisu. Anketa će trajati do travnja, a Norris je zasad dobio 74 posto glasova onih koji su se anketi odazvali. Daleko zaostaju prijedlozi da se most preko Morave, prema granici s Austrijom, nazove po kraljici Mariji Tereziji ili Devinski most, prema najbližem selu. Kako u Hrvatskoj, tako je i u Slovačkoj taj poznati glumački majstor borilačkih vještina nepresušan izvor viceva na račun svoje snage i nepobjedivosti.

LOS ANGELES

Jedan od najpoznatijih američkih tabloida National Enquirer izazvao je nevjericu i zgražanje među članovima obitelji i štovateljima Whitney Houston objavivši na naslovnici fotografiju njezina leša u otvorenom lijesu, javlja BBC. Pretpostavlja se da je fotografija snimljena u privatnom pogrebnom zavodu, gdje se obitelj pokojne pjevačice okupila na bdijenju večer uoči pogreba. Fotografija, čija autentičnost nije potvrđena, prikazuje Houston u otvorenu lijesu i ljubičastoj haljini sa zlatnim brošem. Pop diva Whintey Houston umrla je 11. veljače. Pokopana je u rodnom Newarku u subotu.

LOS ANGELES

Američka glumica Jennifer Aniston dobila je zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih, kao prva iz glumačke postave "Prijatelja" kojoj je iskazana ta počast. Aniston je ovaj događaj opisala kao "nadrealan". "Rođena sam u Kaliforniji, prava sam kalifornijska cura i ovo sam oduvijek imala negdje u podsvijesti, ali to vjerojatno nije bio čak niti san, nego najluđi od svih snova", kazala je na svečanosti, na kojoj je uz nju bio i dečko Justin Theroux i kolega Adam Sandler. Aniston (43) je do svjetske slave stigla ulogom Rachel Green u "Prijateljima" za što je nagrađena Emmyjem i Zlatnim globusom. Njezini prijatelji Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer nisu bili na svečanosti. Aniston je prva iz te postave koja je dobila svoju holivudsku zvijezdu.

PARIZ

Francuskinje više neće u službenim dokumentima morati navoditi svoj bračni status biranjem između titula "gospođa" ili "gospođica". Francuski premijer Francois Fillon naredio je svim regionalnim i lokalnim vladama da iz službenih dokumenata uklone titulu gospođica, koja se dosad koristila za neudane i ukazivala na mladost i nezrelost. Odsada će Francuzi prilikom ispunjavanja dokumenata imati samo dvije mogućnosti: gospođa i gospodin. Za tu su promjenu lobirale feminističke udruge tvrdeći da je titula "gospođica" seksistička. Njezin muški ekvivalent, "gospodin" ne otkriva bračni status.

NEW YORK

Autorica Harryja Pottera J. K. Rowling vratit će se svijetu književnosti novom knjigom ali za odrasle, priopćeno je u četvrtak. Spisateljica, čije su priče o čarobnjaku tinejdžeru postale međunarodni bestseller i nadahnule seriju hit filmova, rekla je da će njena nova knjiga biti "potpuno drukčija" od knjiga koje su je proslavile. "Sloboda da istražujem novi teritorij dar je koji mi je donio Harryjev uspjeh a s tim novim teritorijem činilo se logičnim napretkom imati i novog izdavača", rekla je J. K. Rowling. Pojedinosti o knjizi koju će objaviti izdavačka kuća Little Brown strogo su čuvana tajna a naslov knjige i datum objave bit će objavljeni kasnije ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙