FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP-ov županijski vijećnik Vozny od danas nezavisni

KARLOVAC, 23. veljače 2012. (Hina) - Županijski vijećnik Karlovačke županije i donedavni član Glavnog stana HSP-a Vladimir Vozny dao je ostavku na sve stranačke dužnosti i članstvo te postaje nezavisnim vijećnikom, priopćio je danas osobno na konferenciji za novinare u Karlovcu.

Povod za odluku jest taj što predsjednica Županijske organizacije HSP-a Bernardica Topolnjak-Halapa nije ni na njegovo izričito traženje zbog moralnih razloga dala ostavku pošto se otkrilo da na Ekonomskom fakultetu, s čijom se diplomom zaposlila kao pročelnica ureda župana, nikada nije studirala, rekao je Vozny, ističući kako je neprihvatljivo i to što Bernardicu štiti i središnjica stranke, to jest predsjednik Daniel Srb.

"U HSP-u ništa se ne može učiniti na demokratski način. Htio sam zbog nekih stvari i prije reagirati, ali tada samo izletiš iz stranke i gotovo", istaknuo je Vozny i podsjetio da je još 2010. zbog sukoba s Bernardicom Topolnjak-Halapa iz stranke izbačen Domagoj Švegar, a tada je raspuštena i karlovačka gradska podružnica HSP-a.

Povjerenik Vlado Jukić do danas nije sastavio novo vodstvo podružnice jer im tako odgovara, rekao je Vozny.

Po njegovim riječima, od 70 do 80 posto organizacija i članstva "na ovaj ili onaj način radi mimo redovite procedure ili su im podružnice ukinute".

"Strankom autokratski vlada Anto Đapić sa Srbom kao predsjednikom, koji je, iako kulturan i obrazovan čovjek, samo Đapićeva marioneta i poltron", ocijenio je Vozny i dodao kako o autokratskom vladanju središnjice svjedoče slučajevi s HSP-om u Karlovcu, Slavonskome Brodu, Dubrovniku, Splitu itd.

"U Karlovačkoj županiji HSP ne postoji, imamo formalno pet-šest ogranaka jer pojedinci plaćaju članarinu za druge. Praktično bi trebalo ugasiti županijski HSP, a slično je i drugdje", ustvrdio je Vozny.

"Da Ured državne uprave napravi provjeru, vidjelo bi se da je rad gotovo svih podružnica HSP-a u Hrvatskoj nestatutaran i da odluke na Izbornom saboru HSP-a 25. veljače jednostavno neće biti statutarne, a time ni legitimne", istaknuo je Vozny.

Izbor Daniela Srba kao jedinoga kandidata za predsjednika na Izbornom saboru zbog istih će razloga biti nelegitiman i uskoro i službeno osporen, ustvrdio je Vozny.

Župan Ivan Vučić izvijestio je javnost 3. veljače da je s tim datumom pročelnici ureda župana Bernardici Topolnjak-Halapa prekinut radni odnos jer je Ekonomski fakultet njezinu diplomu ocijenio "nevjerodostojnom" te je s tim u vezi počela istraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙