FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupštinski odbor za kontrolu podržao način naplate nenaplaćenih potraživanja

ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Odbor za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je danas jednoglasno prijedlog o naplati dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja Grada Zagreba, kao i zaključak da je u raspravi ukazano na veći broj nedostataka koje treba ukloniti te, kada se steknu zakonski uvjeti, objaviti listu dužnika.

Svrha prijedloga je pomoći dužniku da bitno poboljša svoje ukupne životne i poslovne mogućnosti, pa tako i mogućnost otplate duga prema gradu u uvjetima u kojima inače ne bi bilo moguće naplatiti cjelokupan dug. Radi omogućavanja pravnim i fizičkim osobama prevladavanje recesijske krize predlaže se urediti uvjete, kriterije i način naplate dospjelih a nenaplaćenih potraživanja s osnova naknada koji su prihod grada, obrazložio je u ime predlagatelja Željko Horvat iz Ureda gradonačelnika.

Dodao je da je predložen rok da se do 15. lipnja podnesu konkretni zahtjevi kako bi Skupština mogla odlučiti o modelima u uvjetima plaćanja dugovanja.

Jurica Meić (SDP) rekao je kako oni koji imaju porezni dug ne mogu imati zaštitu privatnosti, pa drži da bi taj primjer trebao slijediti i grad Zagreb, te da bi trebalo razlučiti male dužnike s dugom do 50.000 kuna od velikih s većim dugom od tog iznosa. Založio se i da se rok za primanje prijedloga produlji i nakon 15. lipnja.

Igor Rađenović (SDP) iznoseći primjedbe na pojedine članke prijedloga rekao je da ga treba dodatno doraditi te da rad povjerenstva koje će odlučivati o pojednim prijedlozima treba biti transparentan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙