FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka "Latebra" Fani Horvat ne može graditi u park šumi Marjan

SPLIT, 22. veljače 2012. (Hina) - Upravni odjel za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije poslao je dopis splitskoj gradskoj upravi u kojem se očituje da se na prostoru Prve vode na Marjanu ne mogu graditi novi ugostiteljski objekti, što znači da ni tvrtka „Latebra“ u vlasništvu Fani Horvat ondje ne može graditi najavljivani ugostiteljski objekt, doznaje se danas od pročelnice tog županijskog Upravnog odjela Marije Vuković.

„Gradskoj upravi Splita sada preostaje da posebnim rješenjem odbije zahtjev investitora, to jest tvrtke 'Latebra', za gradnju ugostiteljskog objekta na lokaciji Prva voda, a postoji i mogućnost da investitor povuče svoj zahtjev“, izjavila je Vuković večeras za Hinu.

Vuković je objasnila kako je taj županijski Upravni odjel očitovanje da se ne može graditi na lokaciji Prva voda donio na temelju odgovora Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH, a na upit Upravnog odjela u vezi s mogućom gradnjom na toj lokaciji podno Marjana.

„Nedavno smo od Ministarstva graditeljstva dobili odgovor u kojem se navodi kako na temelju važećega generalnog urbanističkog plana (GUP) nema mogućnosti za bilo kakvu gradnju na lokaciji Prva voda“, kazala je Vuković.

To, po njezinim riječima, znači kako se ne mogu izdati posebni uvjeti na rješenje o uvjetima građenja na lokaciji Prva voda.

Tvrtka „Latebra“ u vlasništvu je nevjenčane supruge splitskog gradonačelnika Željka Keruma i namjeravala je graditi ugostiteljski objekat na lokaciji Prva voda što je izazivalo brojna negodovanja Splićana koji su se protivili takvim namjerama, tvrdeći da park šumu Marjan treba zaštititi od gradnje novih objekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙