FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Rivi spaljen Krnje – Snješko

SPLIT, 21. veljače 2012. (Hina) - Na splitskoj Rivi večeras je spaljen Krnje, odnosno tri metra visoka maketa Snješka čime je završen tradicionlani sedmodnevni Spli'ski krnjeval.

Ovogodišnji meštar od karnevala operni pjevač Stefan Kokoškov je pročitao presudu sudačkog vijeća maškara kojom se Snješko proglašava krivim i osuđuje na spaljivanje „za sve ono što se ukralo“.

„Odavno su nam zatvori krcati svih tih lupeža, počela su i suđenja koja će trajati pet šest godina, a onda se može dogoditi kao što kaže stara izreka- tresla se brda rodio se miš“, kazao je meštar Kokoškov čitajući presudu.

Snješko je kriv, kako se navodi u karnevalskoj presudi, jer se krade i u nogometu.

„Neki su suci uzimali pineze da bi nekom klubu sudili pošteno, a onda je predsjednik (Hrvatskog nogometnog saveza –HNS-a) Vlatko Marković rekao da ne zna ništa o tome i ostao je na funkciji“, istaknuo je meštar čitrajući presudu Snješku.

Po riječima meštra od karnevala, Krnje-Snješko je kriv i zbog poskupljenja benzina.

„Ona stara vlast je otišla u povist, a nova koja je obećavala kako će najprije vodit računa o standardu građana prvo je povećala PDV“, istaknuo je meštar Kokoškov.

Po presudi sudačkog vijeća maškara, istaknuo je meštar Kokoškov, Snješko se proglašava krivim i zbog referendumu o ulasku u Europsku uniju. Dodao je kako se Krnju-Snješka proglašava krivim i zbog snijega u Splitu zbog kojeg su se mnogi padom na snijeg ili poledicu ozlijedili te su bile „okupirane bolnice“.

Meštar Kokoškov je podsjetio i na preminulog splitskog novinara Milorada Bibića Mosora rekavši kako je Mosor činio najbolju zafrkanciju na svitu i ne bi volio da kukamo, nego je govorio „ajmo naprid“.

Nakon spaljivanja ovogodišnjeg Krnje – Snješka meštar od karnevala Kokoškov vratio je ključ grada splitskoj dogradonačelnici Anđelki Visković. Ona je preuzimajući ključ zahvalila karnevalskoj vlasti koja je u proteklih sedam dana vladanja Splitom, jer je, kako je rekla, „otopila i zadnji led koji je bio na splitskim ulicama“.

Prije spaljivanja Krnje maškare su u višesatnom programu šetale ulicama Splita

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙