FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo Spli'ski krnjeval

SPLIT, 14. veljače 2012. (Hina) - Tradicionalni Spli'ski krnjeval otvoren je danas na Pjaci predajom ključeva grada ovogodišnjem meštru od karnevala, opernom pjevaču Stefanu Kokoškovu te podizanjem karnevalske zastave na jarbol.

Ključeve grada meštru Kokoškovu predala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Zahvaljujući na povjerenju, meštar je obećao da će u idućih tjedan dana Split biti "pun buke, slavlja i veselja".

"Zahvaljujem predstavnicima vlasti što su izbjegavajući demokratsku proceduru dragovoljno i mirnim putem predali ključeve Splita puku ovoga grada na radost i veselje poklada", rekao je meštar Kokoškov.

Obećao da će gradskoj vlasti "vratiti grad cili i neoštećen, osiromašen za puno negativne energije koja se nakupila i zagušila duh puka".

"Danas je i Valentinovo - Dan zaljubljenih te obećajem pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću pri zdravom razumu i pameti da će do kraja mog mandata u ovom gradu biti još više zaljubljenih i onih koji toga ni sami nisu svjesni", rekao je meštar Kokoškov u šaljivom tonu što su nazočni popratili pljeskom i smijehom.

Najavljujući ansambl baleta sa Šolte, koji je na današnjoj svečanosti izveo "Labuđe jezero", za balerine je rekao da su se "malo ubucile, popunile i zaoblile", ali, dodao je, zahvaljujući vladinim najavama proračuna za 2012. godinu, "uskoro ćemo ih dovesti na propisnu težinu i liniju", što je također popraćeno smijehom i odobravanjem nazočnih.

Spli'ski krnjeval trajat će do 21. veljače ove godine, za kada je najavljeno tradicionalno paljenje Krnje. U sklopu karnevala 17. veljače održat će se i Dječji karneval.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙