FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogovor o vlasti u Hercegbosanskoj županiji

MOSTAR, 20. veljače 2012. (Hina) - Vodstva dvaju HDZ-a postigla su dogovor o uspostavi vlade Hercegbosanske županije, o čemu su trajali prijepori čak šesnaest i pol mjeseci od održanih općih izbora u Bosni i Hercegovini, objavili su u ponedjeljak sudionici razgovora.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a 1990. Boro Krišto rekao je za lokalne medije da će novi predsjednik županijske vlade biti Nediljko Rimac iz te stranke, o čijemu su se imenovanju sporila dva HDZ-a. Dodao je da će ta stranka prema dogovoru imenovati još jednoga ministra, dok će HDZ BiH imati trojicu ministara.

Po jedno ministarsko mjesto iz reda srpskog naroda pripast će Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika dok će bošnjačko ministarsko mjesto preuzeti Stranka demokratske akcije (SDA).

Po riječima čelnika županijske organizacije HDZ-a 1990., Hercegbosanska županija bi već sljedećeg tjedna trebala dobiti novu županijsku vladu na sjednici skupštine.

U ponedjeljak je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović bio u posjetu županijskoj organizaciji te stranke kako bi se proveo dogovor o uspostavi nove županijske vlasti.

Hercegbosanska županija, čije je sjedište u Livnu, jedina je u BiH u kojoj vlast nije uspostavljena od posljednjih općih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙