FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 18. do ponedjeljka 20. veljače

ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote, 18. do ponedjeljka, 20. veljače:

Subota, 18. veljače

-------------------------

ZAGREB - Čelnici Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) održat će konferenciju za novinare povodom sjednice Središnjeg odbora HNS-a, koja će biti održana u subotu 18. veljače. Na konferenciji za novinare govorit će predsjednik stranke Radimir Čačić, potpredsjednica Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak (10,30 sati, hotel International, Miramarska 24)

ZAGREB - Izborni sabor Hrvatske socijalno liberalne stranke na kojem će biti izabrano novo stranačko vodstvo - predsjednik, potpredsjednici, Središnje vijeće, Statutarna komisija i Nadzorni odbor (11 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a).

OSIJEK - Konferencija za novinare po završetku sjednice Glavnog odbora HDSSB-a (11,30 sati, Trg Lava Mirskog 1)

SPLIT - Premijera baleta "Trnoružica" Petra Iljiča Čajkovskog. Predstavu koreografira i režira Elena Pankova, bivša primabalerina Kirov baleta. Orkestrom HNK Split ravnat će maestro Hari Zlodre, a u glavnim će ulogama nastupiti prvaci Baleta HNK Split Irina Čaban, Artjom Žusov, Elena Nikolajeva, novi plesači Shunsuke Amma, Jasaui Mergalijev, Aleksej Kuznjecov i Hazuki Tomita, kao i Julija Pivotskaja, Julija Ponomareva, Ieva Karpilovska, Aleksej Kuznjecov. U ulozi zle vile Carabosse pojavit će se ravnateljica splitskog Baleta Almira Osmanović kojoj je to prva uloga nakon punih šest godina odsustva sa scene (20 sati, HNK)

ZAGREB - Premijerna izvedba predstave "Crne oči" Davora Špišića u režiji Dražena Ferenčine koja tematizira tragično prelamanje vanjskih ratnih okolnosti na međuljdske odnose unutar jedne obitelji koroz prizmu Domovinskog rata (19,30 sati, Dramsko kazalište Gavella, Frankopanska 8)

RIJEKA - Dječja karnevalska povorka proći će središtem Rijeke, a u njoj će, u 69 karnevalskih skupina iz Hrvatske i Slovenije, biti ukupno oko 5200 malih maškara (u 13 sati).

Nedjelja, 19. veljače

--------------------------

SIBINJ - Sedamdeset sedma obljetnica Sibinjskih žrtava, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, obilježit će se svečanom sjednicom Općinskog vijeća Sibinj, na kojoj će govoriti predsjednik Sabora (9,45 sati). Vijenci će biti položeni na spomenik Sibinjskim žrtvama (12 sati), a prije toga i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja. Bit će održana i misa zadušnica za Sibinjske žrtve.

RIJEKA - Velika Međunarodna karnevalska povorka ove godine će okupiti oko 8500 maškara organiziranih u 98 skupina, s ukupno 73 alegorijska kola. Sudjelovanje u povorci u središtu Rijeke, osim maškara iz Hrvatske, najavili su gosti iz Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, a u grupi studentske organizacije AIESEC bit će delegati iz cijeloga svijeta (u 12 sati). Međunarodnom povorkom i potom paljenjem Pusta u riječkoj luci završit će 29. Riječki karneval.

Ponedjeljak, 20. veljače

------------------------------

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će o prijedlogu državnog proračuna za 2012. godinu, te projekcijama za 2013. i 2014. godinu (9,30 sati, Trg sv. Marka 6)

SPLIT

Počinje suđenje dubrovačkome gradonačelniku Andri Vlahušiću i njegovu koalicijskom partneru, nezavisnome gradskom vijećniku Peri Vićanu, koje USKOK tereti za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na to djelo u aferi "Šipan". USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki "Dubrovačko primorje" Pere Vićana, protiv kojega je optužnica podignuta zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. USKOK Vlahušića tereti da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio Gradski statut te da je Vićanu, čije je hotelsko društvo "Dubrovačko primorje" zapalo u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna (10 sati, Županijski sud u Splitu)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Sloboda u rezervatu" Veselka Tenžere. Riječ je o zbirci tekstova koje je Tenžera od 1972. do 1975. objavljivao u "Vjesniku" i "Startu". O knjizi će govoriti Ivica Đikić, Zdravko Zima, Velimir Visković i urednik knjige Roman Simić Bodrožić (18 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙