FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 16. veljače

ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 16. veljače

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (12 sati, Trg sv. Marka)

ZAGREB - Sjednica Vlade RH koja će na otvorenom dijelu 8. sjednice, raspravljati o Nacrtu prijedloga zakona o izmjeni Zakona o šumama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Prijedlogu uredbe o izmjeni Uredbe o visini vodnoga doprinosa, Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o visini naknada za obavljanje poslova regulacije energetskih djelatnosti. Raspravljat će se i o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnoj mjeri naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrtu prijedloga zakona o Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Vlada će Saboru uputiti amandmane na konačne prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit i Zakona o porezu na dohodak, kao i više izvješća o radu agencija i ureda. Vlada će razmotriti i Prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za davanje koncesije za Zračnu luku Zagreb. Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Svečano obilježavanje 10. obljetnice osnutka Hrvatske zakladu za znanost, kojoj će nazočan biti i predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem. Hrvatsku zakladu za znanost osnovao je Hrvatski sabor u prosincu 2001. godine sa svrhom promocije znanosti, visokog školstva i tehnologijskog razvoja u Hrvatskoj. Zaklada je osnovana pod nazivom Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske, a njen je naziv 2010. promijenjen u Hrvatska zaklada za znanost. Na svečanosti nazočnima će se obratiti predsjednik Sabora Boris Šprem, Ankica Marinović, izaslanica predsjednika Republike, Saša Zelenika, izaslanik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), Krešimir Pavelić, predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost, te akademik Ivica Kostović, predsjednik Upravnog odbora Zaklade. Bit će predstavljena i prigodna publikacija, dosadašnji rezultati programa Zaklade te dodijeljene plakete zahvale suradnicima Zaklade i predstavnicima javne vlasti. (11 sati, Preporodna dvorana HAZU, Opatička ulica 18)

ZAGREB - Promocija knjige Zakon o radu - mišljenje ministarstva nadležnog za rad, koju su priredili Irena Cvitanović i Ilija Tadić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Autor predgovora knjize je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a uvoda Viktor Gotovac s Katedrom za radno pravo sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. O knjizi će govoriti autori i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić (13 sati, Hrvatski novinarskim dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Konferencija za novinare predstavnika javnih ovršitelja u vezi sa Zakonom o javnim ovršiteljima. Na konferenciji će govoriti predstavnik Javnih ovršitelja Igor Buruš, s Općinskog suda u Slavonskom Brodu i Dijana Butigan Granić, s Trgovačkog suda u Dubrovniku. (11 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

ZAGREB- Konferencija za novinare Demokratskog centra (DC) o temi "Smanjenjem proračuna za pravosuđe vlada usporava reformu pravosuđa". Usporavanjem reforme pravosuđa vlada se izlaže riziku novih kritika iz EU, a zbog sporog pravosuđa izostat će efekti privlačenja investicija, upozoravaju iz DC-a. Na konferenciji će također biti riječi o smanjenju proračuna za obrazovanje i znanost te o inicijativi DC-a za izjednačavanjem turizma i poljoprivrede uvođenjem niže stope PDV-a proizvođačima hrane. Govorit će predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt i član Predsjedništva DC-a i koordinator za politička pitanja Petar Bašić (10,45 sati, DC, Ilica 48/I)

ZAGREB - Otvorenje izložbe Vojina Bakića - svjetlosne forme iz privatne zbirke. Dobrotom dvojice kolekcionara Academia moderna predstavlja tri objekta Vojina Bakića iz ciklusa Svjetlosni oblici (1963. – 1970.), u nas rijetko viđana. Moduliranjem istovrsnih zrcalnih jedinica stvarajući efektne strukture i rabeći i nov gradbeni materijal - nehrđajući čelik - kipar ovdje istodobno slijedi načela geometrijske apstrakcije i optičkih istraživanja. (19 sati, galerija Academia moderna, Augusta Šenoe 11).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙