FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gabriele Volpi ulaže u NK Rijeku

RIJEKA, 17. veljače 2012. (Hina) - Sporazum o partnerstvu između grada Rijeke, NK Rijeke i zaklade Social Sport u vlasništvu talijanskog industrijalca Gabrielea Volpija potpisan je danas u Rijeci, a njime se Volpi obvezao ulagati u NK Rijeku kako bi nakon dovršetka postupka pretvorbe kluba iz sportske udruge u sportsko trgovačko društvo postao većinski vlasnik kluba, izvješćeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao da će se sva dogovorena ulaganja u NK Rijeku do dovršetka transformacije smatrati ulogom zaklade u pretvorbi. Dogovoreno je da se u narednih tri mjeseca uplati dva milijuna eura za pokriće dugova igračima i zaposlenicima kluba te u naredne tri godine po 1,8 milijuna eura godišnje za pokrivanje normalnog rada i djelovanja kluba.

U novoj upravi kluba tri člana će imati zaklada Social Sport, a dva grad Rijeka. Novi predsjednik kluba će postati suradnik Gabrielea Volpija, Riječanin Damir Mišković, koji je neposredno sudjelovao u pripremi ulaganja u NK Rijeku. Zamjenici predsjednika bit će dosadašnji predsjednik Robert Komen i sin Gabrielea Volpija, Simone.

Obersnel je ocijenio da se ovime otvara perspektiva klubu. Nakon završetka transformacije Social Sport bi trebala imati 70 posto vlasništva u NK Rijeci, a grad bi zadršao ostatak vlasništva, a planirano je da se dio vlasništva prepusti navijačima ili tvrtkama s ovog područja, rekao je Obersnel.

Gabriele Volpi je kazao da njegova zaklada Social Sport, registrirana u Nizozemskoj, pomaže nogometnom akademijom razvoju sporta u Nigeriji gdje djeluje njegova matična tvrtka Orlean Invest. Zaklada u svom portfelju ima najbolji vaterpolski klub na svijetu, Pro Recco iz Italije i nižerangirani talijanski nogometni klub La Spezia Calcio. U riječki je sport ušao pomažući vaterpolski klub Primorje. Tvrtka Orlean Invest se bavi pružanjem logističkih usluga unutar naftne industrije. Do sad je uložila 4,5 milijardi dolara, a u narednih 10 godina su predviđena ulaganja u vrijedosti većoj od 10 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙